OctoPlus publiceert resultaten eerste halfjaar 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/07/2012 07:36
OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) publiceert vandaag de resultaten voor het halfjaar eindigend op 30 juni 2012.
- Belangrijke gebeurtenissen eerste halfjaar 2012
1. Significante groei in dienstverlening voor medicijnontwikkeling en -productie

In de eerste zes maanden van 2012 hebben 5 nieuwe klanten een contract getekend en hebben 3 bestaande klanten voor nieuwe projecten getekend.
Doordat we meer klanten bedienen en per klant meer inkomsten worden gegenereerd, is de omzet van fee-for-service projecten in het eerste halfjaar van 2012 met 29% gestegen naar € 3,5 miljoen, vergeleken met € 2,7 miljoen in het eerste halfjaar van 2011.
2. Eerste ontwikkelingsfase complexe generieke medicijnen succesvol afgerond

We hebben het initiële ontwikkelingswerk afgerond tot aan de ontwikkeling van een prototypeformulering van het project voor complexe generieke medicijnen dat in maart werd aangekondigd. De volgende stap is dat deze formulering in preklinisch onderzoek zal worden getest.

3. Voortgang in drug delivery voor moeilijk bereikbare indicaties

Ons oogziektenproject met ESBATech, een dochter van Novartis, heeft goede voortgang geboekt. We hebben preklinisch materiaal geproduceerd dat momenteel in preklinisch onderzoek door ESBATech wordt gebruikt.
Omzet uit projecten op basis van onze gepatenteerde technologie nam af tot € 0,2 miljoen (2011: € 1,1 miljoen) doordat de rol van OctoPlus tijdens het preklinisch onderzoek van ESBATech volgens plan is afgenomen.
Op basis van de resultaten van dit onderzoek zal ESBATech bepalen wat de vervolgstappen zijn in dit project. Tot die tijd verwachten wij beperkte inkomsten uit dit project.

4. Locteron te koop
Wij hebben voor Biolex gewerkt aan de voorbereiding van het productieproces voor het klinische fase III-onderzoek met Locteron. Dit resulteerde in € 391k omzet voor ontwikkelingswerk, en € 752k aan annuleringskosten voor ingeplande producties waar OctoPlus recht op heeft onder de Product Development and Supply Agreement met Biolex. De totale Locteron-omzet bedroeg € 1,2 miljoen vergeleken met € 0,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.
Op 3 juli 2012 heeft Biolex een vrijwillige aanvraag ingediend tot ontbinding van de onderneming, gebruik makend van de wetgeving onder hoofdstuk 7 ("Chapter 7") van de Amerikaanse faillissementsrechtbank van North Carolina. Een curator is benoemd om de eigendommen van de onderneming te verkopen. De opbrengsten uit deze transactie zullen worden gebruikt om lopende verplichtingen af te wikkelen, waaronder uitstaande schulden aan crediteuren en investeerders. Dit kan ertoe leiden dat een koper in de toekomst verdere stappen zal ondernemen met Locteron.
OctoPlus behoudt de productierechten en alle technologische expertise om Locteron te produceren en we verwachten nog steeds een actieve rol te spelen in de verdere ontwikkeling en commercialisatie van Locteron.
5. Financiële resultaten verbeterd door hogere omzet en beïnvloed door impairment en voorziening

De totale omzet steeg met 22% naar € 4,8 miljoen (2011: € 4,0 miljoen) vanwege hogere inkomsten uit fee-for-service projecten en Locteron.
De totale kosten (inclusief rente en exclusief impairment verlies op Biolex) stegen met 9% naar € 7,4 miljoen (2011: € 6,8 miljoen).
Personeelskosten stegen naar € 3,9 miljoen (2011: € 3,4 miljoen) door een groter aantal tijdelijke medewerkers. We hebben tijdelijk personeel aangenomen omdat meer werk uitgevoerd moet worden voor fee-for-service projecten.
We hebben een impairment verlies moeten opnemen voor het aandelenbelang in Biolex (€ 1,3 miljoen) en een voorziening voor de vorderingen op Biolex (€ 1,9 miljoen).
Het nettoverlies steeg met 100% naar € 5,8 miljoen (2011: nettoverlies van € 2,9 miljoen). Zonder de afwaarderingen van Biolex daalde het netto verlies met 10%.
Een uitgaande kasstroom van € 0,1 miljoen (2011: uitgaande kasstroom € 1,5 miljoen) resulteerde in een kaspositie van € 1,5 miljoen op 30 juni 2012 (€ 1,2 miljoen vorig jaar).
OctoPlus heeft toegang tot een kredietfaciliteit van € 2,0 miljoen bij ABN AMRO Bank; hiervan was € 0,8 miljoen beschikbaar per 30 juni 2012.

Vooruitblik
Wij zullen ons blijven richten op het verkrijgen van nieuwe contracten en het uitbreiden van bestaande contracten, daarmee werkend aan ons doel om onze jaarlijkse omzet vergeleken met vorig jaar met 20% te doen groeien.

Jan Egberts, M.D., CEO van OctoPlus: "Onze omzet voor de eerste zes maanden van het jaar is bemoedigend, en onze inspanningen wat betreft organisatorische verbetering hebben een positief effect op onze efficiëntie. We blijven gericht op het bouwen aan kritische massa door nieuwe contracten te verkrijgen en onze fee-for-service projecten uit te bouwen met een snelheid die flink boven de marktgroei ligt.
Het nieuws over de ontbinding van onze partner Biolex was teleurstellend maar kan voor nieuwe manieren zorgen waarop Locteron naar de markt kan worden gebracht. Helaas heeft het er ook voor gezorgd dat we ons belang in Biolex en de vorderingen op Biolex hebben moeten afwaarderen. Wij streven naar 20% omzetgroei op jaarbasis en we blijven gefocused op het creëren van een gebalanceerde operationele kasstroom op de middellange termijn."

media,
MERSFOORT (AFN) - Machinebouwer Hydratec Industries heeft de winst en omzet in de eerste helft van dit jaar opgevoerd dankzij overnames. Het bedrijf sprak donderdag de verwachting uit dankzij de aankopen dit jaar hogere resultaten te zullen halen dan in 2011. De nettowinst steeg van 1,57 miljoen in de eerste 6 maanden van 2011 tot 2,36 miljoen euro. De omzet steeg van 32,5 miljoen euro naar 59 miljoen euro. Daarvan is 27,9 miljoen euro afkomstig uit de in september overgenomen Agri & Food Equipment activiteiten, aldus Hydratec. Het bedrijfsresultaat nam toe tot 3,3 miljoen euro van 2,6 miljoen euro een jaar eerder. Ondanks de resultaatsverbetering stelt Hydratec bij alle bedrijfsonderdelen de effecten van de mondiale crisis te merken. ,,Gelukkig zien we dat de omzetten sinds januari redelijk stabiel zijn gebleven. Bij de plasticsbedrijven waren de marges lager vanwege verdere stijgingen van de grondstofprijzen. De omzet van Pas Reform was lager, waardoor ook het bedrijfsresultaat lager was.'' Het onderdeel Danielson profiteerde van zijn sterke positie in de Duitse markt, en bij LAN zijn de bezetting en de orderpositie hoog. ,,Gelet op het feit dat de vorig jaar verworven activiteiten het gehele jaar bijdragen aan de omzet en resultaten, verwacht Hydratec over heel 2012 een hogere omzet en resultaat ten opzichte van 2011'', aldus het bedrijf.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL