Octoplus kondigt voorstel tot benoeming Staf Van Reet tot Raad van Commissarissen aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/01/2012 07:39
Leiden, 25 januari 2012 - OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat de Raad van Commissarissen van de Onderneming met het voorstel komt om Dr. Staf Van Reet voor te dragen als voorzitter van de Raad van Commissarissen tijdens de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei. De benoeming zal voor een periode van 4 jaar zijn.

Dr. Van Reet heeft vele successen behaald in de farmaceutische en biotechnologische sector. Hij is onder andere Managing Director geweest bij Janssen Pharmaceutica N.V. en voorzitter van de Janssen Research Foundation. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor het toezicht op de wereldwijde research en development activiteiten van de Janssen Pharmaceutica Group (onderdeel van Johnson & Johnson). Staf heeft ook uitgebreide ervaring in de biotechnologische sector als mede-oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur van Movetis tot het moment dat deze onderneming werd overgenomen door Shire. Op dit moment is hij nog steeds actief binnen de life sciences sector, onder andere als voorzitter van de Supervisory Board van Actogenix en Okapi Sciences en als lid van de Supervisory Board van Thrombogenics, Biocartis, TheraSolve en de VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

De Raad van Commissarissen kondigt daarnaast aan dat Dr. de Ruiter de Raad van Commissarissen heeft laten weten dat zij zich per 25 januari terugtrekt als lid van de Raad van Commissarissen.

Hans Stellingsma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van OctoPlus: "Op dit moment zit ik in mijn derde en laatste termijn in de Raad van Commissarissen van OctoPlus en als voorzitter van deze Raad sinds 2005. Met het oog op mijn andere werkzaamheden en het feit dat we een zeer goede opvolger hebben gevonden met Dr. Staf Van Reet, heb ik besloten om mij terug te trekken als voorzitter tijdens de komende aandeelhoudersvergadering. Staf kent de farmaceutische industrie van binnen en van buiten en naar mijn mening zal zijn deskundigheid van grote waarde zijn voor OctoPlus. We willen Nancy de Ruiter bedanken voor haar bijdrage aan de Raad van Commissarissen."

Staf Van Reet, voorgedragen voorzitter van de Raad van Commissarissen van OctoPlus: "Ik voel me vereerd dat ik zal worden voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van OctoPlus. Ik ken de Onderneming al lang en ben onder de indruk van wat de Onderneming te bieden heeft voor de farmaceutische en biotechnologische industrie. OctoPlus combineert innovatieve gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte met een grote kennis van en ervaring in complexe parenterale medicijn formuleringen in het algemeen. Daarnaast beschikt OctoPlus over moderne faciliteiten voor zowel het ontwikkelen van medicijnen als het produceren van medicijnen voor klinische studies. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met de medewerkers van OctoPlus, de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen."

Jan Egberts, CEO van OctoPlus: "Ik ben erg enthousiast over het voordragen van Staf Van Reet. De brede wetenschappelijke en zakelijke ervaring die Staf heeft verkregen tijdens zijn succesvolle carrière bij Janssen Pharmaceutica, uiteindelijk als verantwoordelijke voor de wereldwijde research en development activiteiten van deze onderneming, en binnen kleinere biotechnologische bedrijven zoals Movetis, zullen van groot belang zijn voor OctoPlus. Ik kijk er naar uit om samen met Staf aan het verder bouwen van onze Onderneming te werken."

reactie XEA.nl
Een goede vervanger voor vertrekkende CEO van Reet is een man met ervaring EN brengt een groot netwerk mee, dat moet je hebben als dinstverlenden Organisatie dat Octoplus is geworden.
Nu de opd4achten weten binnen te halen Mijnheer van Reet.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL