Octoplus resultaten fase 11b in Wenen bekend medio april a.s. en andere gegevens.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/03/2010 11:33
Op 15 Oktober 2007 werd bekend gemaakt dat,
de resultaten van de zogenoemde fase IIa klinische studie laten volgens OctoPlus zien dat Locteron beter wordt verdragen door patiënten dan vergelijkbare medicijnen. Ook de werkzaamheid is goed. Bij alle patiënten in de twee groepen die de hoogste doses kregen, trad de gewenste reactie op.
Met de bekendmaking door Octoplus dat er positieve resultaten zijn behaald in het onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van zijn geneesmiddel Locteron.
Daarna is de stap gezet naar de Fase IIb
Op 10 febr. 2010 kwam deze mededeling en die ziet er volgens ons (red.XEA.nl) goed uit.
Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. (“OctoPlus” of de “Onderneming”) (Euronext: OCTO) kondigt aan dat de aanvraag is gehonoreerd van zijn licentiepartner Biolex Therapeutics (zie apart persbericht van Biolex op www.biolex.com) om de tussentijdse resultaten van twee lopende Fase IIb studies met Locteron® te presenteren op het 45e International Liver Congress, dat zal worden gehouden van 14-18 april 2010 in Wenen, Oostenrijk.

Simon Sturge, CEO van OctoPlus: “We zijn verheugd dat de tussentijdse resultaten voor Locteron behoren tot de selecte groep van mondelinge presentaties tijdens dit toonaangevende congres. We kijken uit naar de publicatie van deze resultaten en zien de presentatie op dit congres als zeer goed nieuws voor de toekomst van Locteron”.

reactie XEA.nl
Daarna is nog een fase III in het klinische onderzoek te volgen en het kan dus nog wel tot in 2011 duren voordat het middel Locteron daadwerkelijk op de markt komt.
Er blijven altijd risico's loeren in de Biotech markten, laten we dat niet vergeten, maar het middel Locteron loopt naar de eind fase van onderzoek toe.

Maar het risico bij Locteron is kleiner, omdat het meer gaat om de toediening van het geneesmiddel.

Volgens het licentiecontract met Biolex heeft OctoPlus recht op:

. Mijlpaalbetalingen van potentieel meer dan US$ 135 miljoen.
. Royaltie’s over de netto product verkopen.
. Een aandelenbelang in Biolex.
Op dit moment heeft Octoplus blijkens de prospectus (blz. 38 13 maart 2010) 2.897.445 en dividend gerechtigd.

De verwachte wereldwijde verkopen van interferon producten voor de behandeling van hepatitis C zal in 2016 ca. USA$ 6 miljard zijn, meldde Biolex in haar bericht op 10 febr. 2010.

Het compensabele verlies was per 30 juni 2009 is EUR 41,8 miljoen

a.s. donderdag mededeling van Octoplus.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL