OctoPlus kondigt aan dat de tussentijdse Locteron Fase IIb data zijn geaccepteerd voor mondelinge en poster presentatie tijdens het International Live

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/02/2010 07:57
Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt aan dat de aanvraag is gehonoreerd van zijn licentiepartner Biolex Therapeutics (zie apart persbericht van Biolex op www.biolex.com) om de tussentijdse resultaten van twee lopende Fase IIb studies met Locteron® te presenteren op het 45e International Liver Congress, dat zal worden gehouden van 14-18 april 2010 in Wenen, Oostenrijk.

Simon Sturge, CEO van OctoPlus: "We zijn verheugd dat de tussentijdse resultaten voor Locteron behoren tot de selecte groep van mondelinge presentaties tijdens dit toonaangevende congres. We kijken uit naar de publicatie van deze resultaten en zien de presentatie op dit congres als zeer goed nieuws voor de toekomst van Locteron".

Biolex zal tussentijdse resultaten presenteren van 12 weken behandeling in de twee lopende Fase IIb studies van Locteron versus PEG-Intron® tijdens het International Liver Congress in April, dat wordt georganiseerd door de European Association for the Study of the Liver (EASL).
Het doel van de twee Fase IIb studies is om aan te tonen dat de virale kinetiek en de effectiviteit minstens gelijk zijn aan de PEG-Intron behandeling, waarbij tevens een afname wordt aangetoond van griepachtige bijverschijnselen van ten minste 50% in de groep die met Locteron wordt behandeld ten opzichte van de PEG-Intron groep.
De resultaten zijn geaccepteerd voor zowel een mondelinge als poster presentatie.

Volgens de strikte richtlijnen van het congres zijn de resultaten onder embargo tot aan publicatie tijdens het congres.( Redactie XEA.nl ,dit geeft al aan, dat de resultaten veelbelovend moeten zijn, anders komen ze niet in aanmerking voor een presentatie).

De "SELECT-2" Fase IIb studie wordt uitgevoerd in Amerika en Europa in 116 chronische hepatitis C patiënten, genotype-1, die niet eerder zijn behandeld. Patiënten zijn gerandomiseerd in vier doseringsgroepen, de 320, 480 of 640 µg Locteron dosering (toediening eens per twee weken) of in een PEG-Intron controle groep (toediening elke week). Alle patiënten ontvangen ribavirine op basis van gewicht. Patiënten worden gedurende 48 weken behandeld en worden tijdens 24 weken na de behandeling onder controle gehouden om het effect op het hepatitis C virus (sustained virologic response, SVR) te bepalen. De SELECT-2 Fase IIb klinische studie is gestart in april 2009, de patiënteninclusie is afgerond in juni 2009.
De tweede geplande Fase IIb studie, de "480 STUDIE", is ontworpen om klinische ervaring te verkrijgen met dezelfde Locteron samenstelling die zal worden gebruikt in Fase III studies. Deze tweede studie is eveneens vorig jaar gestart en wordt uitgevoerd in Europa en Israël. In deze studie worden ten minste 72 chronische hepatitis C patiënten opgenomen die niet eerder zijn behandeld en die genotype-1 van het hepatitis C virus hebben.
De verwachte producteigenschappen van Locteron zijn door Biolex onderworpen aan een uitgebreid marktonderzoek in de eerste helft van 2009. De onderzoeksresultaten suggereren dat de mogelijke verbetering van het bijwerkingenprofiel en het patiëntvriendelijker toedieningsschema van Locteron uitzicht bieden op aanzienlijke commerciële mogelijkheden. De verwachte wereldwijde verkopen van interferon producten voor de behandeling van hepatitis C zullen naar schatting stijgen tot US$ 6 miljard in 2016.
Volgens het licentiecontract met Biolex heeft OctoPlus recht op:
. Mijlpaalbetalingen van potentieel meer dan US$ 135 miljoen.
. Royalties over de netto product verkopen.
. Een aandelenbelang in Biolex.

Red.
Over Locteron
Locteron is een langerwerkende formulering van interferon alfa voor de behandeling van chronische hepatitis C. Locteron combineert de PolyActive® technologie van OctoPlus voor langerwerkende medicijnen met het interferon alfa van Biolex en is het klinisch meest vergevorderde product op basis van OctoPlus' gepatenteerde technologieën. In oktober 2008 licenseerde OctoPlus haar deel van de commerciële rechten op Locteron exclusief aan Biolex.

tijd 09.38
EUR 1,42 +4ct en 14.320 sts omzet.
Op EUR 1,42 liggen al dagen een IJsbergorder en die wordt bij acting in concert gevoed.
Daar is iemand bij die prominent op het forum victorie kraait met allerlei negaitieve berichtjes. Zijn berichten hebben een zwart blok, dus hij staat bij IEX onder de "hoeden".
Laat je niet misleiden, eens gaat de "combine" voor de bijl en krijgen zijn claims aan hun broek.
Waar komen die stukken vandaan?
Het zou best kunnen zijn dat het UW eigen stukken zijn, die uitgeleend worden zonder dat U een contract hebt getekend. Het zal niet de eerst maal zijn, want waar komet anders dat grote veschil in uitleen vergoeding vandaan? Kijk eens wat de Kas Bank berekend en sommige andere Effectenkredietinstelling en als zij het sowieso zelfs vragen aan de bezitters.
Wij weten uit ons netwerk wat er kan gebeuren bij het uitlenen en short gaan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL