Octoplus nader bekeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/02/2010 10:49
Profiel OctoPlus
OctoPlus werkt aan de ontwikkeling van producten op basis van haar medicijn afgiftetechnologie. Het bedrijf speelt in op het feit dat bestaande medicijnen verbeterd kunnen worden door ze te combineren met technologieën voor medicijnafgifte. De klanten van OctoPlus leveren het medicijn en de onderneming combineert het met haar technologie voor langere werkzaamheid van het medicijn.

Door gebruik van de gepatenteerde medicijn afgiftesystemen PolyActive, OctoDEX, SynBiosys en OctoVAX ontwikkelen zij producten die zorgen voor een gecontroleerde en vertraagde afgifte van het geneesmiddel in het lichaam. Dit maakt een lagere doseerfrequentie mogelijk met minder risico op bijwerkingen, met een vergelijkbare of betere werkzaamheid in vergelijking met geneesmiddelen die onmiddellijk worden afgegeven.

In tegenstelling tot bepaalde andere benaderingen om de klinische voordelen van therapeutica te verbeteren, zoals modificatie met chemicaliën (zoals pegylatie en polymeerconjugaten) of eiwittechnologie (inclusief veranderingen in de primaire structuur), hebben OctoPlus' technologieën het voordeel dat ze het geneesmiddel in zijn oorspronkelijke vorm efficiënt en geleidelijk afgeven.

Welke klanten/samenwerkingen heeft OctoPlus o.a.
Biolex Therapeutics: samenwerking voor de ontwikkeling van Locteron
In deze samenwerking ontwikkelen zij een langer-werkende formulering van interferon alfa. Dit product, Locteron®, combineert OctoPlus’ gepatenteerde biologisch afbreekbare technologie PolyActive® met BLX-883, een recombinant interferon alfa dat Biolex (Amerika) produceert in zijn gepatenteerde LEX System™. Locteron is ontworpen om een meer patient-vriendelijke therapie voor chronische hepatitis C te bieden dan de huidige interferon alfa producten.

OctoPlus tekende service contract met Axentis Pharma
op 14.09.2009, onder het contract dat werd aangekondigd zal OctoPlus verantwoordelijk zijn voor procesontwikkeling en productie van klinisch studiemateriaal voor Axentis Pharma’s belangrijkste product, een inhaleerbare liposomale formulering van tobramycine voor de behandeling van cystic fibrosis.

OctoPlus tekende service contract met nieuwe klant
op 12.08.2009, een Europees middelgroot farmaceutisch bedrijf. De waarde van het contract wordt niet bekend gemaakt, maar draagt bij aan de jaarlijkse omzet van OctoPlus.

Inamed: toediening van medicijnen via de longen
Door de samenwerking met InAmed (Duitsland) biedt OctoPlus twee inhaleringstechnologieen aan, het AKITA™ systeem en het FLABS™ (Flow Limited Aerosol Balloon System). Deze systemen kunnen worden gebruikt voor optimale toediening van medicijnen via de longen.

InnoCore: SynBiosys™
OctoPlus is een samenwerking met InnoCore (Groningen) aangegaan om toegang te verkrijgen tot de polymeertechnologie SynBiosys™ voor gebruik in langer - werkende geneesmiddelen.

Leids Universitair Medisch Centrum: OP-145
OctoPlus heeft OP-145 ontwikkeld in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum, en heeft vervolgens een licentie op het product verkregen. OP-145 is een product tegen chronische middenoor infectie (chronische otitis media).

Surmodics: medische hulpmiddelen
In oktober 2004 verleende OctoPlus SurModics, Inc. (Amerika: Nasdaq: SRDX) een licentie op haar technologie. Surmodics zal de technologie gebruiken om medische hulpmiddelen te ontwikkelen, zoals stents die worden gebruikt bij de behandeling van hartziekten.

Financiering.
OctoPlus kondigde op 18.12.2009 een succesvolle plaatsing van € 4 miljoen aan nieuwe aandelen aan ter versterking van de financiële positie.
Uitgifte van 3.232.106 nieuwe gewone aandelen
De prijs van de gewone aandelen is € 1,25 per aandeel (de “Uitgifteprijs”). Ten gevolge van de Uitgifte is het totaal aantal uitgegeven gewone aandelen gestegen tot 33.435.432.
In de Uitgifte participeren nieuwe en bestaande investeerders uit Europa en Amerika. Ongeveer 60% van de investering wordt gedaan door nieuwe investeerders.

3.020.300 van de nieuw uitgegeven aandelen worden naar verwachting toegelaten tot de notering en handel aan Euronext Amsterdam door NYSE Euronext (“Euronext Amsterdam”) op 18 december 2009. Voor de overige aandelen zal een noteringsprospectus worden gepubliceerd dat zal worden opgesteld door de Onderneming en waarvoor de goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten nodig is. Een verzoek om toelating van deze aandelen tot de notering en handel aan Euronext Amsterdam zal door de Onderneming worden gedaan zodra het noteringsprospectus is gepubliceerd.
Nieuwe kredietfaciliteit
Tegelijk met de Uitgifte heeft OctoPlus een nieuwe kredietfaciliteit tegen betere voorwaarden verkegen van Fortis Bank Nederland voor een maximum van € 2,0 miljoen. Deze vervangt de huidige kredietfaciliteit van de Onderneming.

reactie XEA.nl
Hiermee (de inkomsten uit deze emissie) kan volgens onze (red. XEA.nl) inschatting de weg naar winstgevendheid worden overbrugd.
Met de betalingen van o.a. Biolex en andere bijdragen (licenties) uit de samenwerkingen en diensten, want daar moet het geld vandaan komen, de inkrimping van het personeelsbestand met ca. 25% ’t afgelopen jaar 2009, worden inkomsten en kosten goed in de hand gehouden. Daar werkt het nieuwe management onder leiding van CEO Simon Sturge en CFO Mevr. Susan Swarte hard aan, t.w. 't “huis” schoon maken en de weg op naar winstgevendheid.

De Strategie van OctoPlus
• Internationale interesse zichtbaar voor OctoPlus’ technologie voor langer - werkende medicijnen: groeiend aantal evaluatiecontracten met zowel kleine als grote (bio)farmaceutische bedrijven

Prognose 2009
• OctoPlus herhaalt de omzetverwachting voor 2009 van ongeveer € 19 miljoen
Simon Sturge, CEO van OctoPlus: “Het is erg goed nieuws dat we in het derde kwartaal van 2009 een operationele winst hebben behaald. Tegelijkertijd herhaal ik dat we niet verwachten een positieve kasstroom te zullen realiseren in de tweede helft van het jaar. De omzet in de eerste negen maanden van 2009 is in lijn met onze verwachtingen en we zijn verheugd met de nieuwe klanten die in het derde kwartaal hebben besloten met ons te werken.
De herstructurering van onze organisatie positioneert de Onderneming voor een veelbelovende toekomst.”

Toevoeging XEA.nl
Veel aandelen zitten in vaste handen bij 6 partijen. Na de laatste emissie van 18/12/2009 kan daar qua aantal partijen een wijziging in komen en ook het aantal aandelen.
Bij die partijen zit ook GlaxoSmith Kline met 16,9% en oprichter en ex CEO J. Holthuis met 9,46%
Totaal zit er ca. 75 tot 80% in vaste handen en er zijn ook nog trouwe aandeelhouders, dus zal het aantal vrijverhandelbare stukken minder dan 10% zijn (tax. XEA.nl per 2/2/2010).

De CEO is Simon J. Sturge
De CFO is Mevr. Susan Swarte
De CBO is Gerben Moolhuizen

reactie XEA.nl
OctoPlus staat er na deze herstructurering aanzienlijk beter voor en de tijd moet 't leren hoe goed.

Let op met Uw order inleg.
Ook is/zijn er partijen die aan het drukken zijn.
Er gaan/gebeuren soms vreemde transacties.
Daar hebben wij bij de AFM een verzoek tot onderzoek ingediend.

toevoeging tijd 13.06 uur
Op verzoek de lijst van grootaandeelhouders voor zover wij hebben kunnen nagaan,
Life Sciences Partners: 17,2%
S.R. One: 16,9% (Glaxo Smith Kline)
Signet Healthcare Partners: 16,6%
Sodoro B.V., de persoonlijke houdstermaatschappij van Joost Holthuis, ex. Chief Operating Officer van OctoPlus: 9,46%
Innoven Partenaires: 9,3%
Fagus: 7,2%
SurModics: 4,9%
De CEO van OctoPlus, Simon Sturge, heeft met 133.333 aandelen in de financiering geparticipeerd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL