Haag Wonen kiest voor Ctac Cloud Services

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/09/2012 13:23
Woningcorporatie migreert volledige SAP omgeving naar Ctac-datacenter
De Haagse woningcorporatie Haag Wonen heeft haar volledige SAP omgeving ondergebracht in het datacenter van Ctac. De organisatie breidt hiermee de bestaande samenwerking met Ctac uit. Ctac is sinds 2010 verantwoordelijk voor het functioneel en technische beheer van het SAP platform bij Haag Wonen. Door de overstap naar de Ctac Cloud Services komt daar nu hosting bij. De SAP omgeving – met SAP ERP, BI en NetWeaver – draait met het oog op de gewenste beschikbaarheid en beveiliging in het dubbel uitgevoerde Ctac-datacenter en wordt daar beheerd door de professionals van Ctac.
Haag Wonen maakt sinds 2007 gebruik van SAP als centraal platform voor de ondersteuning van haar primaire processen. In de woningcorporatiebranche is de laatste jaren sprake van schaalvergroting door bijvoorbeeld fusies en een toenemende professionalisering van de bedrijfsvoering. Ook is het belang van het faciliteren van de groeiende hoeveelheid klantcontacten toegenomen. Dat vereist onder meer een professionele en flexibele IT-omgeving met een geïntegreerd systeem voor het ondersteunen van alle activiteiten, variërend van (financiële) administratie, workflowmanagement en CRM-toepassingen tot en met vastgoedbeheer, dagelijks onderhoud en projectontwikkeling. Ctac ontwikkelde samen met de branche het CHARE-systeem, een gecertificeerde SAP Business All-in-One-template voor de woningcorporatie- en vastgoedmarkt.
Door de SAP omgeving volledig bij Ctac onder te brengen, kan Haag Wonen zich beter richten op haar kerntaken. De corporatie profiteert niet alleen van de uitgebreide expertise van Ctac op het gebied van SAP in de woningcorporatiesector, maar ook van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud-diensten van Ctac. Daarnaast beschikt Ctac over de nodige kwaliteitscertificaten, zoals Kema/ISO 27001 en Code Informatiebeveiliging.
Ria Koppen-Kreyne, directeur Bedrijfsvoering bij Haag Wonen: “Wij werken al jaren naar volle tevredenheid met Ctac samen. Zo waren we als corporatie een van de pioniers op SAP gebied en nauw betrokken bij de ontwikkeling van CHARE. Onze overstap naar de cloud-dienstverlening van Ctac is een logische volgende stap in onze samenwerking. Door deze keus zijn wij verzekerd van optimale beschikbaarheid van onze ERP-omgeving en hebben we zelf geen omkijken naar zaken als beveiliging, updates en aanpassingen. Ctac zorgt ervoor dat alle functionaliteit dagelijks door onze medewerkers te gebruiken is.”
“Wij zijn enthousiast over de keuze van Haag Wonen voor onze Cloud-dienstverlening. Deze keus stelt Haag Wonen in staat zich volledig te richten op het optimaliseren van haar bedrijfsprocessen en daarmee haar ambities waar te maken. De corporatie kan daardoor meer toegevoegde waarde halen uit de investering in SAP”, zegt Richard Nagel, commercieel directeur van Ctac Real Estate.
/ / / / / / /



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL