CTAC, Tear kiest totaaloplossing voor goede-doelenorganisaties Ctac Charity

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/06/2012 11:34
’s-Hertogenbosch, 28 juni 2012 – Tear, een christelijke hulporganisatie die strijdt tegen armoede en onrecht, kiest voor Ctac Charity, de onlangs gelanceerde industriespecifieke totaaloplossing van Ctac voor charitatieve instellingen. De software wordt momenteel geïmplementeerd en zorgt ervoor dat Tear zijn bedrijfsprocessen kan optimaliseren, inzicht heeft in alle financiële stromen binnen de organisatie en overzichtelijke rapportages kan maken van alle werkzaamheden. De software is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en CRM.
“De implementatie van Ctac Charity verloopt uiterst voorspoedig. We zien er erg naar uit om met deze totaaloplossing aan de slag te gaan. De verwachting is dat we een flinke efficiëntieslag kunnen maken en zo meer tijd hebben om de dingen te doen, waar het echt om gaat: mensen helpen, die leven in armoede en onrecht, want dat is en blijft onze grootste ambitie”, zegt Marco van der Graaf, adjunct-directeur van Tear.
Ctac Charity ondersteunt Tear bij zaken als donorwerving, budgettaire planning en financiële afwikkeling. De goede verantwoordingsmogelijkheden vormen een belangrijk aspect van het softwarepakket. Andere oplossingen richten zich puur op CRM aan de wervingskant, of juist op de financiële aspecten van projecten. Ctac Charity biedt een alles-in-éénpakket: een geïntegreerd zicht op de werving van de fondsen en de bestedingen ervan.
Doordat Tear als charitatieve instelling door externen gefinancierd wordt, is de organisatie verplicht haar uitgaven zowel intern als extern gedetailleerd te overleggen. Ctac Charity biedt hier de volledige functionaliteit voor en brengt de financiële huishouding nauwkeurig in beeld. Dit vanuit verschillende invalshoeken, bijvoorbeeld per sponsor, per project of per projectonderdeel. Daarnaast is het mogelijk om sponsoren een-op-een te koppelen aan een project. De communicatie verloopt grotendeels via geautomatiseerde workflowregels. Denk aan het versturen van (algemene) nieuwsbrieven aan sponsoren of van berichten over de projectvoortgang.
“De implementatie van Ctac Charity bij Tear levert veel praktische en strategische voordelen op. De efficiëntieslag die de organisatie hiermee maakt, is al bewezen bij Plan Nederland die sinds januari 2012 met de oplossing werkt”, zegt Geert Heijmans, directeur Dynamics bij Ctac.

Over Tear Tear is een christelijke organisatie met een passie voor God en voor mensen. De organisatie gelooft in de kracht van de lokale kerk in de strijd tegen armoede en onrecht.
Daarmee kan zij op een duurzame manier wereldwijd mensenlevens veranderen. Tear steunt hulp- en ontwikkelingsprojecten van lokale kerken en christelijke organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, en biedt mensen en kerken in Nederland mogelijkheden om zich hiermee te verbinden. Daarnaast daagt Tear Nederlandse christenen en kerken uit om na te denken over hun levensstijl en de gevolgen daarvan voor kwetsbare gemeenschappen. Dat doet de organisatie met behulp van campagnes en actiemodellen. Tear onderschrijft de Code of Conduct of the Red Cross and Red Crescent Movement and NGO’s in Disaster Relief, een internationale gedragscode voor hulporganisaties. Meer informatie:
www.tear.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL