Mammoet versnelt afhandeling merchandisingactiviteiten met XV Retail van Ctac

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/05/2012 07:43
CTAC ’s-Hertogenbosch, 10 mei 2012 – Mammoet in Schiedam zet de retailoplossing XV Retail van Ctac in voor al zijn merchandisingactiviteiten. XV Retail is een complete en flexibele softwareoplossing voor het optimaal ondersteunen van multichannel retailprocessen. Het systeem biedt onder meer kassafunctionaliteit, voorraadbeheer, ondersteuning voor internetverkoop en goederenadministratie. Daarnaast maakt XV Retail gebruik van een standaardkoppeling met SAP ECC.
Mammoet is wereldwijd bekend als specialist op het gebied van zwaar hijswerk en multimodaal transport. De onderneming stond volop in de schijnwerpers tijdens de berging van de Russische kernonderzeeër Koersk in 2001. Sindsdien is de vraag naar producten met een Mammoet-logo erop sterk toegenomen, wat in 2003 heeft geresulteerd in de oprichting van Mammoet Merchandise BV, dat is onderverdeeld in Mammoet Store en Mammoet Workwear.
Mammoet Store biedt een breed scala van merchandiseartikelen, onder meer variërend van schaalmodellen, caps, kleding, horloges, sleutelhangers, boeken en dvd‟s. Mammoet Workwear richt zich vooral op het produceren van gecertificeerde bedrijfs(veiligheids)kleding en veiligheidsschoenen voor zowel interne medewerkers als externe partijen. Jaarlijks verkoopt Mammoet Workwear alleen al tien- tot vijftienduizend paar veiligheidsschoenen die in samenwerking met BATA zijn ontwikkeld. Kortom, een succesvolle onderneming die onlangs in Schiedam de deuren van haar nieuwe Mammoet Shop heeft geopend.
Om de nog steeds groeiende merchandisingactiviteiten optimaal te ondersteunen, startte Mammoet een oriëntatie op een automatiseringsoplossing. Het bedrijf koos na productonderzoek voor XV Retail van Ctac. Deze retailoplossing met standaard SAP koppeling sloot het beste aan bij de eisen en wensen van Mammoet, dat SAP al gebruikt voor de ondersteuning van de bedrijfsprocessen.
“Met XV Retail beschikken we onder meer over een state-of-the-art kassasysteem dat kan „praten‟ met de backoffice van SAP. De kassa beschikt online over masterdata – denk aan nieuwe artikelen en stamgegevens van klanten”, zegt Remon Westhoff, Application Engineer bij Mammoet. “Het systeem stelt verkoopmedewerkers in staat om de complete verkooptransactie aan de balie te voltooien, zonder verdere administratieve afhandeling in de backoffice.”
Volgens Westhoff profiteert Mammoet dankzij XV Retail van een veel snellere afhandeling van verkooporders doordat onnodige stappen in het proces zijn verwijderd. “Daarnaast is de voorraad inzichtelijker geworden en dus beter beheersbaar. Foutgevoelige Excel-sheets zijn niet meer nodig. Wanneer de voorraad in de winkel onder een kritiek niveau komt, wordt automatisch een order ingelegd bij het distributiecentrum voor een bijbestelling. Die order wordt machinaal gepickt en klaargezet voor expeditie. Dat is een autonoom proces waarbij geen menselijke tussenkomst meer nodig is.”
“Het is duidelijk dat Mammoet zijn merchandisingactiviteiten even professioneel aanpakt als al zijn wereldwijde projecten met het transporteren, verschepen, plaatsen – horizontaal en verticaal – en het verwijderen van grote en/of zware objecten van en naar elke locatie, te land en te water. Voor beide geldt dat je daarbij niet zonder de juiste tools kunt. Wij zijn dan ook enthousiast over de keus van Mammoet voor XV Retail. Met deze oplossing zijn retailactiviteiten optimaal te ondersteunen. Hierdoor kan Mammoet zich volledig richten op zijn ambitie om de merchandisingactiviteiten uit te bouwen”, zegt Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL