Ctac opent vestiging in Frankrijk en neemt meerderheidsbelang in Alpha Distri

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/02/2010 08:08
Nieuwe organisatie legt accent op SAP-oplossing voor retailmarkt
De Bossche ICT-dienstverlener Ctac opent een vestiging in Parijs. De nieuwe organisatie legt zich met name toe op het leveren van de retailoplossingen van Ctac aan middelgrote bedrijven. Dit segment wordt in Frankrijk nog niet breed bediend met krachtige oplossingen. Ctac gaat de Franse markt op met zijn SAP-template Fit4Retail en de Multi Channel-oplossing XV Retail. Deze bieden gezamenlijk alle functionaliteit voor retailers en zijn in korte tijd te implementeren. Daardoor is de investering ook in korte tijd terug te verdienen. Ctac heeft Jean-Claude Gandon benoemd tot managing director van Ctac France.

In het kader van verdere internationalisering van de Multi Channel-oplossing XV Retail neemt Ctac een meerderheidsbelang in Alpha Distri. Ctac heeft reeds de distributierechten voor XV Retail binnen de Benelux in combinatie met SAP ERP (voor Retail). De overige distributierechten zijn in Alpha Distri opgenomen. De hoogte van de distributierechten in Alpha Distri bedraagt 20% van de totale licentie en maintenance omzet. Ctac betaalt voor dit meerderheidsbelang van 50,5% EUR 0,4 miljoen.

Ctac is in de Benelux en sinds kort ook in Scandinavië al zeer succesvol met zijn retailportfolio, dat is gebaseerd op SAP. Diverse retailketens in Nederland gebruiken de oplossingen van Ctac, waaronder KPN Retail en Agerland (Boerenbond). Met de SAP for Retail-template kan een retailer zijn kernprocessen ondersteunen. XV Retail is een geïntegreerde omgeving voor het automatiseren van Points of Sale, winkellogistiek, webwinkels en catalogi.

Ctac start de nieuwe vestiging mede op verzoek van SAP France. Willy Koppens, Business Unit Director Retail bij Ctac: “Het succes van Fit4Retail en XV Retail in de Benelux en Scandinavië is voor SAP en Ctac meer dan voldoende reden om uit te breiden naar Frankrijk. Veel middelgrote retailbedrijven zoeken naar een nieuwe, geïntegreerde informatieomgeving, maar zijn vaak niet groot genoeg voor grootschalige SAP-implementaties door de grote systems integrators. Wij sluiten met onze gecombineerde oplossing naadloos aan op deze markt, doordat we een voorgedefinieerd systeem leveren dat in korte termijn operationeel is en direct voor rendement zorgt. Dat is een unieke propositie voor deze markt.”

Ctac France werkt nauw samen met SAP Frankrijk en heeft de eerste klantcontacten al gelegd. Voor het jaar 2010 wordt een positieve bijdrage aan de winst per aandeel verwacht vanuit zowel Ctac Frankrijk als de overname van Alpha Distri.

/ / / / / / / / / /






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL