DPA Group N.V. neemt WR Leading in Finance over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/02/2010 08:46
DPA Group N.V. neemt WR Leading in Finance over
Trading update 2009
· DPA versterkt haar marktpositie en optimaliseert haar efficiency door haar krachten te bundelen met die van WR Leading in Finance.
· Een intentieverklaring voor de overname van 100% van het uitstaande aandelenkapitaal van WR is vandaag getekend.
· De overnamesom bedraagt 7,34 miljoen aandelen DPA en EUR 11,4 miljoen in contanten.
· Emissie van in totaal EUR 16,4 miljoen waarvan EUR 11,4 miljoen in een private placement aan Project Holland Fonds ter financiering van het cash gedeelte van de overname en een door Project Holland Fonds gegarandeerde EUR 5 miljoen emissie voor terugbetaling lening en werkkapitaal financiering.
· Alle aandelen worden uitgegeven op EUR 2,85 per aandeel.

DPA en WR bundelen krachten

Het bundelen van de krachten van DPA en WR creëert een sterk platform voor detachering. DPA verwacht het business model van WR ook in te kunnen zetten voor haar eigen activiteiten om daarmee een interessant deel van de markt zeer rendabel te kunnen bedienen.

Dankzij een gezamenlijk integratieplan en een ver doorgevoerd herstructureringsplan, dat mede mogelijk is door de meer efficiënte werkwijze van WR, zijn de vooruitzichten voor de combinatie voor 2010 goed. De combinatie bezit alle ingrediënten om snel tot een goede winstgevendheid te komen. De combinatie is mede dankzij een gegarandeerde emissie van nieuw uit te geven aandelen DPA adequaat gefinancierd.

De combinatie van Finance activiteiten naast de IT en Supply Chain activiteiten zorgen voor een sterk platform. De commerciële strategie van DPA is met de overname van WR compleet. DPA is sterk in consultancy en mantelcontracten, en na de overname van WR ook in de 'een-op-een' directe marktbenadering. De directe en efficiënte marktbenadering van WR is een waardevolle aanvulling op het relatiemanagement van DPA. Daarnaast biedt het kantorennet van WR de mogelijkheid tot meer lokale slagkracht. De bundeling van twee sterke merknamen in detachering creëert interessante mogelijkheden voor synergie. In het kader van de transactie verwacht de onderneming binnenkort naar buiten te kunnen treden met meer gedetailleerde informatie.

Doordachte financiële structuur
De overnamesom van WR wordt voldaan door de uitgifte van 7,34 miljoen aandelen DPA en de betaling van EUR 11,4 miljoen in contanten. Hierdoor houdt de grootaandeelhouder van WR, Maarten de Ruiter, 29,9% van de aandelen in DPA na de transactie.

Ter financiering van het cash gedeelte van EUR 11,4 miljoen zal de onderneming aan Project Holland Fonds 4 miljoen aandelen uitgeven in een private placement op EUR 2,85 per aandeel. Daarnaast zal de onderneming voor EUR 5 miljoen aan nieuwe aandelen uitgeven op eveneens EUR 2,85, welke publieke emissie gegarandeerd is door Project Holland Fonds. Deze emissie dient ter aflossing van de in november 2009 van een aantal grootaandeelhouders verkregen achtergestelde lening ad EUR 3 miljoen en ter versterking van het werkkapitaal. Hiermee is de opbrengst van de gehele aandelenemissie van EUR 16,4 miljoen gegarandeerd en komt het totaal aantal uitstaande aandelen op 25.894.756 aandelen. DPA zal de voorgenomen transactie en de uitgifte van aandelen ter goedkeuring voorleggen aan de aandeelhouders op de AVA van 22 april a.s. Ruim 60% van de aandeelhouders van DPA heeft zich reeds gecommitteerd aan de transactie en de uitgifte van aandelen.

Wijziging in het Bestuur van DPA
Na afronding van de overname van WR zal Maarten de Ruiter, mede-oprichter en CEO van WR, samen met de huidige CEO van DPA, Roland van der Hoek, het collegiale bestuur vormen. Jan van Duijn, CFO van DPA, heeft te kennen gegeven er voor te kiezen om na drie jaar de directie te verlaten. Hij zal per 1 maart 2010 uit dienst treden en nog enige tijd als adviseur aan DPA verbonden blijven.

Alle drie de leden van de Raad van Commissarissen hebben aangegeven hun functie ter beschikking te zullen stelllen om de onderneming de ruimte te geven een nieuwe weg in te slaan.

Trading update
DPA Group heeft over 2009 op basis van voorlopige 'unaudited' cijfers een operationeel verlies (EBITDA) geleden van circa EUR 4,6 miljoen. Dit is inclusief kosten voor reorganisatievoorzieningen van circa EUR 1,8 miljoen. De omzet over 2009 bedraagt ruim 51 miljoen euro (een daling van ca. 27% ten opzichte van 2008). Het resultaat is met name verslechterd door het sterk terugvallen van de omzet ten gevolge van de marktsituatie.

In de zomer van 2009 is reeds een besparingsplan ingezet. In november 2009 is wegens de aanhoudende zwakke vraag een additioneel omvangrijk herstructureringsplan ingezet met betrekking tot de indirecte en de directe kosten. De directie verwacht dat dit op jaarbasis een additionele besparing van EUR 5 miljoen zal opleveren bij DPA stand alone.

WR Leading in Finance, opgericht in 1989, heeft zich gespecialiseerd in financiële en accountancy dienstverlening. WR is uitgegroeid tot één van de grotere detacheerders van finance professionals in Nederland. WR heeft afgelopen 20 jaar zijn kracht laten zien als het gaat om continue hoge winstgevendheid. Over 2009 behaalde WR een omzet van EUR 19,5 miljoen en een EBITDA marge van 18%. Over 2008 was de omzet van WR EUR 44 miljoen en de EBITDA marge 21%.

Profiel Project Holland Fonds
Project Holland Fonds is een onafhankelijk investeringsfonds met als doel kwalitatief goede ondernemingen te ondersteunen door het verschaffen van kapitaal. Dit kapitaal kan worden aangewend om de balans te versterken en om de groeiambities van de onderneming te verwezenlijken. De focus ligt daarbij op Nederlandse kleine en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen. De initiële investeerders in het fonds zijn Rabobank en Delta Lloyd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL