Cryo-Save Group N.V.: Herstructureringsprojecten voltooid; kostenbesparingsprogramma gestart om economische onrust in Zuid-Europa het hoofd te bieden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/08/2012 07:12
Cryo-Save Group N.V. (Euronext: CRYO, 'Cryo-Save' of 'de Groep'), het toonaangevende internationale bedrijf voor stamcelopslag en de grootste familiestamcelbank in Europa, heeft zijn financiële resultaten gepubliceerd voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2012.

De resultaten gedurende het eerste halfjaar van 2012 werden beïnvloed door de economische crisis en eenmalige herstructureringskosten van € 2 miljoen. De aanhoudende economische onrust in Zuid-Europa, met name in Spanje, en de beëindiging als gevolg van niet-naleving van een contract met een grote Italiaanse distributeur, die gedurende het tweede kwartaal van 2012 is begonnen met de exploitatie van een eigen verwerkings- en opslagfaciliteit, hadden een aanzienlijke impact op het volume, de omzet en het resultaat. Het merendeel van de overige Europese landen liet in het eerste halfjaar verbeterde of stabiele resultaten zien, en in India en Zuid-Afrika werden hogere opslagcijfers gerealiseerd.

Met name door de beëindiging van deCryo-Lip®-activiteiten en de sluiting in Frankrijk werden in het eerste halfjaar van 2012 hogere (eenmalige) kosten gerapporteerd. Deze kosten houden verband met de beëindiging van contracten met verschillende medewerkers en leveranciers, een bijzondere waardevermindering van het schuldenvrije pand in Frankrijk dat nu wordt aangehouden voor verkoop en een voorziening voor de beëindiging van contracten met distributeurs.

Door de lagere omzet en hogere operationele kosten kwam het bedrijfsresultaat uit op -€ 2,8 miljoen (1e helft 2011: € 2,0 miljoen). De eerder aangekondigde kostenbesparingsprogramma's zijn ingevoerd en resulteerden voor het eerste halfjaar van 2012 in eenmalige kosten van € 2,0 miljoen. Het onderliggende bedrijfsresultaat kwam uit op -€ 0,8 miljoen. De volledige impact van de herstructurering en kostenbesparingsprogramma's zullen vanaf de tweede helft van 2012 zichtbaar worden. Het totaal aantal medewerkers, uitgedrukt in fte's (full time equivalents), daalde van 282 eind december 2011 tot 257 op 30 juni 2012.

De Groep beschikte per 30 juni 2012 over een solide liquiditeitspositie van € 6,1 miljoen.

Door de economische crisis kromp de totale Europese markt voor stamcelopslag gedurende het eerste halfjaar van 2012 met meer dan 10%, voornamelijk als gevolg van de situatie in Spanje en Italië. Tijdens het tweede kwartaal van 2012 is de Spaanse markt gestabiliseerd en waren de prestaties van de Italiaanse dochteronderneming beter. Cryo-Save was in staat zijn marktaandeel te behouden en is nog altijd de grootste stamcelbank in Europa.

De Groep blijft zich richten op het versterken van de positie als marktleider in Europa, groei van de markt voor stamcelopslag en het herstel van de financiële prestaties.

Arnoud van Tulder, Chief Executive Officer, zei het volgende:

"Zoals eerder gemeld hielden wij rekening met een moeilijk eerste halfjaar van 2012, waarbij ons resultaat zowel onder als boven de streep te lijden zou hebben.

Herstructurering en kostenbesparingsprogramma's zijn geïmplementeerd en zullen in het tweede halfjaar van 2012 hun vruchten afwerpen. Wij verwachten een significant hogere EBITDA voor de tweede helft van 2012 te kunnen rapporteren.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat de ondernomen actiestappen en de gerichte aanpak ter versterking van de stamcelmarkt in combinatie met onze leidende marktpositie Cryo-Save in staat zal stellen om sterker te staan in de toekomst."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL