CIF EN COGAS TEKENEN JOINT-VENTURE COGAS KABEL

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/07/2012 16:54
Het Communication Infrastructure Fund (CIF) en Cogas B.V. hebben op 11 juli 2012 bekendgemaakt dat zij een CIF/Cogas joint-venture gaan vormen. CIF neemt 50 procent van de Cogas Kabel N.V. aandelen over van Cogas B.V.
Met de ondertekening van de joint-venture beogen CIF en Cogas elk voor 50 procent aandeelhouder te worden in Cogas Kabel, het bedrijf dat het kabeltelevisie- en telecommunicatienetwerk van Cogas in Oost-Nederland beheert. Cogas Kabel zet het plan om haar verzorgingsgebied in de komende jaren te verglazen ongewijzigd voort. Alle operationele activiteiten van de joint venture worden uitbesteed aan de organisatie van Cogas. Zo blijven kennis, kunde en werkgelegenheid behouden.
CIF en Cogas zijn er van overtuigd dat deze bundeling van krachten tot een vruchtbare samenwerking gaat leiden. Zo heeft CIF naast haar financiƫle expertise ruimschoots ervaring met de uitrol van glasvezel. Cogas combineert haar kennis van coax onder meer met een sterk regionaal netwerk.
De voorgenomen joint venture van CIF en Cogas zal ter beoordeling aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) worden voorgelegd.
Over Cogas
Cogas heeft meer dan 30 jaar ervaring in de kabelsector. Het bedrijf houdt zich bezig met het aanleggen en onderhouden van de (glasvezel)infrastructuur van haar kabelnetwerk, waarmee circa 90.000 consumenten en bedrijven voorzien worden van radio, televisie, internet en telecommunicatie.
Over CIF
CIF is een Nederlands investeringsfonds dat met een lange termijn visie investeert in communicatie-infrastructuur, zoals zendmasten en kabelnetwerken. De aandeelhouders van CIF zijn institutionele beleggers waaronder de grootste Nederlandse pensioenfondsen. CIF wordt beheerd door Bouwfonds REIM, dat deel uitmaakt van de Rabo Vastgoedgroep, een dochteronderneming van de Rabobank Group. Het fonds zorgt ervoor dat haar infrastructuur continu geschikt is voor de meest geavanceerde communicatiediensten - nu, en in de verre toekomst.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL