Dietsmann rapporteert gezonde resultaten over lastig 2011

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/04/2012 17:45
Breda, 11 april 2012 - Dietsmann, de vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener op het gebied van geïntegreerd beheer en onderhoud voor olie, gas, LNG-productiefaciliteiten en krachtcentrales, heeft vandaag het jaarresultaat over 2011 gepubliceerd. Dietsmann meldt trots dat het bedrijf een gezonde omzet en winst over 2011 heeft geboekt, in wat een zeer lastig jaar bleek te zijn.

De burgeroorlog in Libië dwong Dietsmann de activiteiten in dat land meer dan acht maanden op te schorten. Ook de uitgestelde gunning van contracten in Irak en opgeschorte grote C-inspecties in Nigeria hadden een negatief effect op de resultaten. Dietsmann reageerde snel en effectief op deze tegenvallers en wist een groot aantal cruciale contracten in de wacht te slepen die het bedrijf weer stevig op de weg naar groei hebben gebracht.

Ondanks zeer moeilijke omstandigheden kwam de omzet van Dietsmann uit op € 246,2 miljoen, slechts 6,3% lager dan de € 263,0 miljoen in 2010. Door de oorlog in Libië en het ontbreken van Okpai C-inspectie in Nigeria boekte de regio Centraal-/Noord-Afrika en het Midden-Oosten in 2011 een 30,4% lagere omzet. Positief was echter dat de omzet van de West-Afrikaanse regio en de regio Europa/Azië met respectievelijk 8,7% en 9,7% steeg.

De totale bedrijfslasten daalden met 3% naar € 225,7 miljoen, vergeleken met € 232,8 miljoen in 2010. Deze daling is vooral te danken aan de regio Centraal-/Noord-Afrika en het Midden-Oosten door de onrust in Libië en het ontbreken van Okpai C-inspectie in Nigeria. Dit verklaart ook grotendeels de daling van 20% in uitgaven voor goederen en diensten. Deze kwamen uit op € 54,9 miljoen, vergeleken met € 68,7 miljoen in 2010.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op € 20,5 miljoen, 32% lager dan de € 30,2 miljoen uit 2010, opnieuw grotendeels als gevolg van de burgeroorlog in Libië. De regio Centraal-/Noord-Afrika en het Midden-Oosten en de regio West-Afrika leverden de grootste bijdrage aan het bedrijfsresultaat. De nettowinst over het jaar daalde met 30% naar € 10,8 miljoen, ten opzichte van € 15,5 miljoen in 2010.

In 2011 haalde Dietsmann nieuwe contracten binnen in Congo, Angola, Nigeria, Kazachstan en Libië. Dankzij deze en andere ontwikkelingen, met uitzondering van het eenmalige negatieve effect van Nigeria en Libië, werden de onderliggende bedrijfsactiviteiten van Dietsmann in 2011 nog sterker. Onvoorziene omstandigheden daargelaten, zijn wij ervan overtuigd dat we in 2012 weer terugkeren naar omzet- en winstgroei.

"Terugblikkend op vorig jaar is het mij een genoegen te kunnen melden dat het bestuur van Dietsmann de onderneming zeer effectief door een moeilijk en uitdagend jaar heeft weten te loodsen", aldus Peter Kütemann, voorzitter en CEO van Dietsmann. "Wij waren een van de eerste aannemers die de draad weer oppakten in het bevrijde Libië en onze joint venture met de Libische National Oil Company (NOC) kreeg al snel nieuwe contracten toegewezen. Nieuwe, belangrijke contracten in Kazachstan hebben ons in een sterke strategische positie gebracht als onderhoudsaannemer in het omvangrijke Kashagan-olieproject."

"Ik ben er ook trots op te kunnen meedelen dat Dietsmann dit jaar opnieuw uiterst solide prestaties op het gebied van duurzaamheid heeft geleverd. Onze arbo-resultaten over 2011 hebben onze positie als sectorleider bevestigd. Wij hebben onze betrokkenheid bij duurzaamheid in 2011 verder gestalte gegeven door het United Nations Global Compact te ondertekenen. Hiermee onderkent Dietsmann publiekelijk het belang en de waarde van ethisch, ecologisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als ondertekenaar van het Compact zullen wij op alle mogelijke wijzen blijven bijdragen aan het opbouwen van een duurzame samenleving."

"Ook hebben wij in het hoofdstuk Duurzaamheid van ons jaarverslag over 2011 de doelen opgenomen die wij hebben gesteld overeenkomstig de tien uitgangspunten van het Global Compact. Wij zullen regelmatig verslag doen van onze vorderingen met betrekking tot deze doelen."

Het volledige jaarverslag van Dietsmann N.V. over 2011 is te downloaden in PDF-formaat (in het Engels) op de website van het bedrijf: www.dietsmann.com.

Over Dietsmann
Dietsmann is in 1977 opgericht en uitgegroeid tot een vooraanstaande, onafhankelijke en hooggespecialiseerde dienstverlener op het gebied van beheer en onderhoud voor olie, gas, LNG en krachtcentrales. Het bedrijf beschikt over meer dan 35 jaar ervaring en expertise op het gebied van installaties en apparatuur, opgedaan in langdurige partnerships met talrijke nationale en internationale oliemaatschappijen. Dietsmann fungeert als onafhankelijk expert tussen haar klanten en OEM's. Dit zorgt ervoor dat het onderhoud zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd en aangestuurd. Dietsmann N.V., een particuliere onderneming, is statutair gevestigd in Breda en heeft ondersteunende en coördinerende kantoren in Monaco, technische vestigingen in Frankrijk en Italië, en operationele dochtermaatschappijen in de meeste olieproducerende landen in West- en Noord-Afrika, het Midden-Oosten, Rusland en Kazachstan. Het bedrijf is geen gelieerde onderneming van een industriële of financiële groep, fabrikant, bouwgroep of ingenieursbureau. Deze onafhankelijkheid in combinatie met de consistente focus op de kernactiviteiten en betrokkenheid bij klanten maakt Dietsmann tot de meest betrouwbare partner voor elke eigenaar of exploitant van installaties.

Corporate governance
Dietsmann's belangrijkste klanten zijn grote internationale energiebedrijven die genoteerd staan aan 's werelds meest gerenommeerde aandelenbeurzen. Deze bedrijven moeten voldoen aan hoge normen voor corporate governance en verwachten van hun zakenpartners dat zij dezelfde hoge normen hanteren. Het bestuur van Dietsmann onderschrijft het belang van goede corporate governance volledig. Daarom heeft het bedrijf procedures en activiteiten ontwikkeld om de Nederlandse Corporate Governance Code toe te passen. Deze code bevat richtlijnen voor beleid en best practices ten behoeve van de Raad van Bestuur, de Raad van Commissarissen, aandeelhouders, financiële verslaglegging, accountants, openbaarmaking, naleving en handhavingsnormen. Hoewel de code alleen van toepassing is op beursgenoteerde Nederlandse bedrijven, en daarom niet op Dietsmann, gebruiken de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen de bepalingen als referentie bij de ontwikkeling en implementatie van goede corporate governance-voorschriften voor de Dietsmann Group. Deze voorschriften worden gepubliceerd op de website van het bedrijf, conform de principes van de code.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL