Kredietverzekeraar Atradius Dutch State Business en regering van Irak sluiten samenwerkingsovereenkomst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/03/2012 10:08
Amsterdam, 27 maart 2012 – Atradius Dutch State Business, de kredietverzekeraar namens de Nederlandse overheid, de regering van Irak en de Trade Bank of Iraq, de Iraakse overheidsbank, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

De samenwerking dient ter ondersteuning van Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in Irak, waarbij de betaling plaatsvindt door de Trade Bank of Iraq. Deze bank is in 2003 opgericht om de handel met Irak te bevorderen. Door het creëren van de mogelijkheid van verzekering van de betalingsrisico’s door de Nederlandse overheid wordt meegewerkt aan de opbouw van Irak en worden tegelijkertijd exportmogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven gecreëerd.

Johan Schrijver, algemeen directeur van Atradius Dutch State Business: ”Irak zal de komende jaren een steeds belangrijker rol vervullen als energieleverancier en is daardoor potentieel een van de belangrijkste economieën van het Midden-Oosten. Nederlandse bedrijven hebben vaak de know-how en geavanceerde producten waar Irak behoefte aan heeft voor de ontwikkeling van dat land, bijvoorbeeld in de oliesector, de landbouw en infrastructuur. Onze samenwerking maakt het mogelijk om meer dekking te verlenen tegen betalingsrisico’s bij het zakendoen met Irak en zodoende Nederlandse exporteurs en aannemers de mogelijkheid te bieden meer te exporteren naar Irak”.

Atradius Dutch State Business in Amsterdam, de Trade Bank of Iraq en de Iraakse regering hebben de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daardoor zijn de eventuele schades gegarandeerd door de centrale overheid van Irak. Mocht die eventueel niet betalen, dan verzekert Atradius Dutch State Business dat risico. De maximale krediettermijn onder deze faciliteit bedraagt 360 dagen. Elke individuele aanvraag voor een verzekering zal op verzekeringstechnische merites worden beoordeeld. Voor het uitvoeren van werken in Irak wordt daarbij uitdrukkelijk gekeken naar de regio in verband met mogelijke veiligheidsrisico’s.

NCH (Nederlands Centrum voor Handelsbevordering) juicht de overeenkomst toe. Volgens Gerard Vaandrager, directeur van NCH, is het van groot belang dat exporteurs op deze wijze hun betalingsrisico’s op een land in opbouw kunnen afdekken. Deze faciliteit op Irak komt op het juiste moment, nu verschillende Nederlandse bedrijven actief gaan worden in Irak. Over een aantal weken wijdt NCH een seminar aan Irak.

Atradius Dutch State Business biedt nu voor enige honderden miljoenen aan dekkingsmogelijkheden op Irak.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL