Taken van de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/03/2012 09:30
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op de manier waarop financiële instellingen met hun klanten omgaan en de manier waarop partijen met elkaar omgaan op de financiële markten. Financiële instellingen mogen bijvoorbeeld geen foute of misleidende informatie geven aan hun klanten. Ook moet de informatie voor de klanten te begrijpen zijn. Anders gaan consumenten twijfelen aan de zorgvuldigheid van deze bedrijven.

Vertrouwen in financiële markten versterken
Het doel van de AFM is om het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op die manier beschermt de AFM de consument en de economische reputatie van Nederland.

De AFM stimuleert financiële instellingen om eerlijk, zorgvuldig en open om te gaan met hun klanten. Ook zijn er regels voor iedereen die actief is op bijvoorbeeld de aandelenmarkten. De regels zorgen ervoor dat de handel ordelijk verloopt en zijn bedoeld om marktmisbruik (gebruik van voorkennis, misleiding of koersmanipulatie) te voorkomen.

zie meer op
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/financieel-toezicht/toezicht-op-het-financiele-stelsel/toezichthouders-dnb-en-afm



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL