Pepric, een spin-off van imec, sluit een succesvolle investeringsronde af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/02/2012 11:35
Leuven, België – 26 Januari 2012 - Pepric, een spin-off van imec, sluit een succesvolle investeringsronde af ter waarde van 1,4 miljoen euro. Pepric ontwikkelt en commercialiseert toestellen voor kwantitatieve moleculaire detectie en beeldvorming om biologische processen met een trage evolutie op te volgen.

Pepric wil met andere woorden toestellen ontwikkelen gelijkaardig aan een PET of SPECT scanner om processen in het lichaam op te volgen die dagen of weken duren. Voorbeelden van dergelijke processen zijn infectieziekten, of celtherapieën waarbij er soms pas na enkele weken voldoende cellen aan het doelweefsel gebonden zijn.

Voor trage biologische processen, bijvoorbeeld voor het opvolgen van celmigratie kan men de cellen wel lokaliseren, maar is het moeilijk om te bepalen hoeveel cellen het doelweefsel bereikt hebben. Met Pepric’s sensitieve apparatuur wordt het voor de preklinische centra mogelijk om de doeltreffendheid van nieuwe therapieën te evalueren en in een vroege fase van het ziektebeeld de diagnose te stellen.

De investering van 1,4 miljoen euro zal de productie en commercialisering van Pepric’s eerste product ondersteunen: een analysetool voor kwantitatieve moleculaire en cellulaire detectie in weefsel-, urine- en bloedstalen. Bovendien stelt het Pepric in staat om de eigen technologie verder te ontwikkelen voor detectie en beeldvorming in het lichaam (‘in-vivo’).

Deze kapitaalronde wordt voor een groot deel gefinancierd met middelen uit SOFI, het Spin-Off FinancieringsInstrument dat werd opgericht ter ondersteuning van spin-offs van de vier Vlaamse Strategische Onderzoekscentra (IBBT, imec, VIB en VITO). Dit initiatief van Vlaams minister voor Innovatie Ingrid Lieten wordt beheerd door PMV. Ook FIDIMEC, het investeringsvehikel van imec, participeert in deze ronde.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL