Simac Techniek NV: Trading update eerste kwartaal 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/05/2012 07:47
Simac Techniek NV uit Veldhoven heeft het eerste kwartaal 2012 afgesloten met een hogere omzet in vergelijking met het eerste kwartaal 2011. Het rendement is echter lager door toenemende druk in de markt en de opstart van nieuwe activiteiten. Hierdoor zijn de kosten sneller toegenomen dan de groei van de brutomarge. In het budget was reeds rekening gehouden met een minder eerste kwartaal.
Er is in de markt een toenemende onzekerheid en margedruk waarneembaar. Het beleid van Simac blijft gericht op het realiseren van groei. Om het rendement op peil te krijgen, zal echter de komende tijd extra aandacht besteed worden aan kostenbeheersing.
Bij ICT-infrastructuren is in Nederland en België een hogere omzet gerealiseerd met een afnemend resultaat vanwege hogere kosten. Er is sprake van enige margedruk op de contracten en daarnaast geven nieuwe klanten en projecten altijd aanloopkosten om tot succesvolle implementatie te komen. In Luxemburg is er druk op de markt en het resultaat, maar hier breidt Simac uit op het vlak van dienstverlening. De in 2011 opgestarte nieuwe activiteiten groeien conform de ambitie maar zijn in het eerste kwartaal 2012 nog niet winstgevend. Dit is het gevolg van afschrijvingen op immateriële activa en integratie- en opstartkosten.
Op het gebied van ICT-applicaties is er druk op de retailmarkt en een per (potentiële) klant verschillend beeld op de marktsegmenten gezondheidszorg en onderwijs. Simac wil in deze sectoren met passende oplossingen een groter deel van de markt krijgen en hier blijft Simac investeren. Op het gebied van Industriële Elektronica & Automatisering zijn de omzet en het resultaat stabiel.
Voor het gehele jaar 2012 verwacht Simac thans dat de omzet zal stijgen, maar dat het resultaat beduidend lager (schaal Mook 7-12% red.XEA.nl) zal zijn dan in 2011. Dit zal zeker het geval zijn in het eerste halfjaar van 2012. Het lagere resultaat moet gezien worden in het licht van de groeiambities en de moeilijke en soms onduidelijke marktomstandigheden.
NYSE Euronext evalueert jaarlijks de handelsmethodiek van alle genoteerde fondsen op basis van het aantal transacties. Sinds enige tijd werd het aandeel Simac Techniek via het veilingsysteem verhandeld. NYSE Euronext heeft Simac onlangs laten weten dat de aandelen Simac Techniek NV vanaf 1 mei 2012 weer continu verhandeld zullen worden.
Directie Simac Techniek NV

reactie XEA.nl
Dat verzoek voor een doorlopende handel gaat van het bedrijf zelf uit.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL