Simac Zorg wint Smart Homes Award

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/12/2011 07:50
Tijdens de Beurs Domotica & Slim Wonen, die op 23 en 24 november plaatsvond in het Evoluon in Eindhoven, heeft Simac Zorg de prestigieuze Smart Homes Award gewonnen.

Meest innovatieve project
Deze prijs, die wordt toegekend aan het meest innovatieve project op het gebied van domotica, werd toegekend vanwege het project Jo van Dijkhof te Nuenen. Hier wonen sinds april 2011, 18 kinderen met ernstige lichamelijke en mentale beperkingen voor het eerst zelfstandig in een eigen appartement. Het project is geïnitieerd vanuit het Woon Initiatief Nuenen (WIN), dat 11 jaar lang heeft gestreden voor de realisatie.

Modernste zorgtechnologie
In de Jo van Dijkhof werden in opdracht van woningbouwvereniging Helpt Elkander 18 zogenaamde WIN-woningen voorzien van de modernste zorgtechnologie. In samenwerking met ETB Van Keulen zijn in iedere woning, toegangscontrole, zorg-alarmering, rookmelding, beeldcommunicatie en specifieke wooncomfortfuncties (gordijnen openen en sluiten, uitschakelen kookplaat enz.) aangebracht. Uniek is dat de voorzieningen volledig op maat van de individuele bewoner zijn gemaakt. Voor PRISMA, die de zorg levert in het WIN-complex, zijn slimme koppelingen naar o.a. de DECT-omgeving gemaakt. Tevens is voorzien dat PRISMA akoestische en camera-bewaking kan doen, alles vanuit één centraal punt. Familie en vrienden van de bewoners kunnen eenvoudig beeldcontact hebben middels Vicasa. Er is gebruik gemaakt van producten van Telezorg en Mitel, gecombineerd met de eigen Vicasa-functionaliteiten en geïntegreerd over één netwerk op basis van HP.

Voorbereid op de toekomst
Simac Zorg levert ook het beheer en onderhoud van het gehele systeem, daarin ondersteund door Van Keulen. De WIN-woningen maken onderdeel uit van een woon-zorgcomplex waarin Archipel nog eens 84 woningen heeft gerealiseerd. Deze woningen maken gebruik van dezelfde infrastructuur, toegangscontrole en zijn voorbereid op toekomstige uitbreiding op het vlak van alarmering en domotica. Ook deze voorzieningen zijn door Simac aangelegd.

Lof voor de breedte van het project
De jury van de Award, waarin Uneto-VNI, ZonMw / AAL Nederland en Aedes vertegenwoordigd waren, roemde met name de breedte van het project met daarbij wel oog voor de individuele eisen en wensen van de bewoners. De trofee, verbonden aan de Smart Homes Award, heeft inmiddels een plaats gekregen in het WIN-huis. Het project maakt onderdeel uit van het project Diensten Op Afstand onder leiding van Brainport Health Innovation en valt binnen het Slimme Zorg-programma van de Provincie Noord-Brabant. Eerder werd het project ook bezocht door de auditor van het Intelligent Community Forum, waarvan eerder dit jaar de prijs voor Slimste Regio ter Wereld werd ontvangen.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Simac Zorg.
zie www.simac.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL