Simac en Telengy vernieuwen ICT Waalre

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/12/2011 07:59
De Brabantse gemeente Waalre wil over drie jaar beschikken over goedkopere én betere ict. Daarvoor gaat het in zee met automatiseerder Simac en adviseur Telengy. Simac ondersteunt de operationele ict; Telengy adviseert over verbeteringen. Waalre heeft ook gekeken naar de opties om op ict-gebied met andere gemeenten samen te werken of de ict geheel uit te besteden. Die opties bleken niet haalbaar.

Waalre (16.500 inwoners) moet zijn ict vernieuwen om burgers en ondernemers een betere digitale dienstverlening te kunnen aanbieden. Daarnaast zegt de gemeente moeite te hebben met het bijhouden van de snelle ontwikkelingen in de ict-sector en moet er fors bezuinigd worden op de bedrijfsvoering, waaronder automatisering. Waalre wil over drie jaar kunnen beschikken over een modernere, maar ook goedkopere ict-huishouding.

In het vernieuwingstraject houdt Simac zich bezig met het beheer en de uitvoering van ict-zaken en Telengy met advies over en ondersteuning van het verbeteren van de bedrijfsvoering en dienstverlening. Daar waar nodig worden nieuwe diensten en producten ontwikkeld die worden aanbesteed. Het Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant (Bizob) begeleidt het traject met inkooptechnisch- en juridisch advies.

Andere opties
De gemeente heeft ook andere opties bekeken, zoals het samenwerken met andere gemeenten of het uitbesteden van de totale ict aan de markt. Na een marktverkenning eerder dit jaar bleek er geen geschikt samenwerkingsverband voorhanden te zijn en was outsourcing nog een brug te ver, omdat de interne processen en werkwijzen dan eerst anders moeten worden ingericht.

Reactie XEA.nl
Waarom plaatst Simac dirt zelf niet op HUN website?
Dus toch van de beurs af?





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL