Kendrion breidt kredietfaciliteit voor acquisities uit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/01/2012 08:32
Kendrion heeft overeenstemming bereikt met zijn bankenconsortium, bestaande uit Rabobank, ING Bank en Deutsche Bank, over een aanvullende kredietfaciliteit van EUR 60 miljoen te gebruiken voor acquisities.

Op 28 december 2011 heeft Kendrion de acquisitie van het Amerikaanse bedrijf FAS Controls, Inc. gevestigd in Shelby, North Carolina, bekend gemaakt. De overname is in cash betaald. Om ook in de toekomst in staat te zijn acquisities te doen ter uitvoering van de strategie, heeft Kendrion de bestaande kredietfaciliteit met zijn banken uitgebreid.

De aanvullende kredietfaciliteit heeft nagenoeg dezelfde voorwaarden als de in januari 2011 bereikte kredietovereenkomst die begin 2016 zal aflopen. De marge over de uitbreiding is 40 basispunten hoger. Vanaf 31 december 2012 wordt de totale kredietfaciliteit voor acquisities met EUR 8 miljoen per halfjaar verlaagd. Er geldt ongewijzigd een convenant van maximaal 2,50 voor rentedragende schulden (exclusief bankgarantie voor de EU-boete) ten opzichte van 12-maands EBITDA en minimaal 4,00 voor 12-maands EBITDA ten opzichte van financieringskosten (inclusief de EU-bankgarantie fee).

De totale kredietfaciliteit bedraagt nu EUR 183,5 miljoen, waarvan EUR 35 miljoen voor werkkapitaal en algemene doeleinden en EUR 100 miljoen voor acquisities waaruit de overname van FAS Controls reeds is gefinancierd. EUR 48,5 miljoen is een bankgarantie ten behoeve van de Europese Commissie uit hoofde van de lopende boeteprocedure inzake Fardem Packaging B.V.

Eiko Ris, CFO: "Wij zijn verheugd over de overeenstemming die wij met de banken hebben bereikt. Deze faciliteit geeft ons extra speelruimte om in lijn met onze strategie leidende posities in elektromagnetische nichemarkten in te nemen en uit te bouwen, zowel binnen als buiten Europa. Met deze aanvulling heeft Kendrion momenteel ruim voldoende geldmiddelen beschikbaar om zijn eerder gepubliceerde groeidoelstelling van EUR 350 miljoen uiterlijk eind 2012 te kunnen realiseren."

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V., een solution provider, ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor afnemers wereldwijd. De activiteiten van Kendrion worden uitgevoerd door vier businessunits, elk gericht op een specifiek marktsegment, te weten Industrial Magnetic Systems, Industrial Drive Systems, Passenger Car Systems en Commercial Vehicle Systems.

Kendrion beschikt over leidende posities in een aantal business-to-business-nichemarkten. De voornaamste markt voor Kendrion is Duitsland, alhoewel andere landen aan importantie toenemen.

Kendrion-activiteiten
Kendrion ontwikkelt geavanceerde elektromagnetische oplossingen voor industriƫle toepassingen. Deze worden door afnemers over de hele wereld gebruikt in diverse systemen, waaronder liften, deursluitingen, industriƫle robots, medische apparatuur, elektrische schakelsystemen, dieselmotoren, airconditioninginstallaties, motorkoelingsystemen en frisdrankautomaten. Belangrijke afnemers van Kendrion zijn onder andere Bosch, Siemens, Daimler, Continental, Delphi, Evobus, Hyundai en Yutong.

Het aandeel Kendrion staat genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext te Amsterdam.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL