RoodMicrotec - Trading Update

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/11/2011 08:20
De totale omzet van RoodMicrotec is in het derde kwartaal 2011 belangrijk gedaald zowel ten opzichte van het tweede kwartaal 2011 als het derde kwartaal 2010. Echter de totale omzetgroei over 2011 ligt tot nu toe boven de groei gepubliceerd door de Semiconductor Industry Association (SIA).

Door terughoudendheid bij veel van onze klanten nam het aantal opdrachten af. Dit resulteerde in een teruggang van de omzet in alle sectoren, met uitzondering van Failure & Technology Analysis. Het aantrekken van nieuwe engineers levert hier dan ook resultaten op. Inmiddels zien wij het aantal aanvragen weer stijgen. Dit is een belangrijk signaal met het oog op opdrachten voor de middellange termijn (2012).

Speerpunten
De afgelopen maanden zijn de Test & Related Services van Stuttgart naar Nördlingen overgebracht. Alle testactiviteiten zijn nu geconcentreerd op één locatie. Dit biedt aanzienlijk meer mogelijkheden om de capaciteit op een kostenefficiënte manier in lijn te brengen met de schommelingen in de omzet.

Daarnaast is de implementatie van een nieuw logistiek systeem in volle gang.

De komende maanden blijft de prioriteit het vergroten van de omzet.

Personeel
Door de verplaatsing van Test & Related Services is overcapaciteit in het personeelsbestand beperkt gebleven. Wel is een aantal banen geschrapt. Verder houden wij de optie van werktijdverkorting open.

Vooruitzichten 2011
De groei van de semiconductormarkt bereikt op basis van de huidige inzichten niet het niveau dat eind 2010 door de SIA voorspeld was.

Gegeven de omzetontwikkeling verwachten wij, in analogie met de ontwikkeling van semiconductormarkt (SIA), voor de tweede helft van 2011 een daling van de omzet.

Wij handhaven onze eerder gedefinieerde langetermijndoelstelling om autonoom te groeien tussen 5 en 15% per jaar bij een gemiddelde groei van de semiconductormarkt van 8 %; het bedrijfs- en nettoresultaat te verbeteren en de schuldpositie verder af te bouwen.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL