RoodMicrotec realiseert sterke omzetgroei en voorziet gezonde groei over 2010

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/05/2010 08:15
Algemene gang van zaken

De eerste maanden van 2010 nam het aantal aanvragen duidelijk toe. Dit heeft geresulteerd in een aantal grotere contracten met belangrijke partijen in de semiconductor industrie en een sterke omzetgroei in de loop van april. Test & Related Services en Supply Chain Management lieten zelfs een forse omzetgroei zien vergeleken bij de eerste vier maanden van 2009. De goede resultaten bij Test & Related Services zijn kenmerkend voor een aantrekkende markt. Afgaand op het toenemend aantal aanvragen binnen onze groeisegmenten (Failure & Technology Analysis, Qualification & Reliability Investigation en Test Engineering) verwachten wij ook daar de komende maanden een weliswaar minder grote, maar zeker gezonde omzetgroei te realiseren. Supply Chain Management zal onverkort fors blijven groeien ten opzichte van dezelfde periode 2009.

Door deelname aan seminars en beurzen willen wij onze specifieke kennis uitdragen en delen met onze klanten en partners. Zo waren we van 11 tot en met 16 april met een stand aanwezig op de Light & Building Fair in Frankfurt. Wij hebben hier veel nuttige contacten kunnen leggen (zie ook onze nieuwsbrief nummer 6 www.roodmicrotec.com).

'Wij zijn duidelijk uit het diepe dal van 2009 aan het klimmen en dankzij de door ons genomen maatregelen, staan wij er sterker voor dan voor de crisis', aldus Philip Nijenhuis, CEO RoodMicrotec.

Formele naamsverandering
Om onze eenheid te benadrukken en verwarring te voorkomen opereren wij per april onder de naam RoodMicrotec N.V.. Rood Testhouse International N.V. is hiermee komen te vervallen. De aandeelhoudersvergadering van 25 maart 2010 heeft de naamsverandering goedgekeurd.

Organisatie
Wij gaan onverminderd door de organisatie te optimaliseren met als doelstelling verbetering van de efficiency en verhoging van de omzet per medewerker. Hierbij houden we steeds de balans tussen het aantal werknemers per business unit en de benodigde capaciteit in het oog.

Financiële positie
Wij blijven sterk sturen op onze kaspositie en verbetering van de financiële resultaten.
Ten opzichte van eind 2009 is gedurende de eerste vier maanden van 2010 de kaspositie vrijwel constant gebleven.

Vooruitzichten voor 2010
Uitgaande van de ontwikkelingen in april en de verwachtingen voor mei en juni verwachten wij, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een sterke omzetgroei over het eerste halfjaar 2010 ten opzichte van het eerste halfjaar 2009. Voor de tweede helft van 2010 verwachten wij een verdere toename van de omzet. De omzetgroei over geheel 2010 zal in de tweede helft van 2010 leiden tot verbetering van het resultaat. Dit geldt eveneens voor de kaspositie.

Op de lange termijn wordt een gemiddelde omzettoename per jaar van 5 tot 15% als realistisch gezien.

Financiële agenda 2010/2011
6 juli 2010 Publicatie halfjaaromzetcijfers 2010
31 augustus 2010 Publicatie halfjaarverslag 2010
31 augustus 2010 Conference call pers en analisten
11 november 2010 Publicatie tussentijdse update
11 januari 2011 Publicatie jaaromzetcijfers 2010
24 februari 2011 Publicatie jaarcijfers 2010
24 februari 2011 Conference call pers en analisten
10 maart 2011 Publicatie jaarverslag 2010
24 maart 2011 Algemene vergadering van aandeelhouders

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van het management en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staat. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico's en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages, wisselkoersen en veranderingen in wet- en regelgevingen. Het management van RoodMicrotec kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen. Verder aanvaardt RoodMicrotec geen verplichtingen om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL