ROYAL DELFT GROUP WEER OP WINST

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/03/2012 11:25
Geslaagde reorganisatie beursgenoteerde onderneming N.V. Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek “De Porceleyne Fles” werpt vruchten af.
Delft, 20 maart 2012
De Royal Delft Group heeft het boekjaar 2011 afgesloten met een nettowinst van € 135.000 (2010: verlies € 751.000). Alle onderdelen van de groep hebben een positieve bijdrage geleverd aan het netto resultaat c.q. de stijging van het netto resultaat.
De Ebitda steeg met ruim € 1,1 miljoen van € 88.000 in 2010 tot € 1.314.000 in 2011. De stijging is vooral te danken aan de gevolgen van de geslaagde reorganisatie bij B.V. Leerdam Crystal en de gestegen omzet bij De Porceleyne Fles B.V.

Cijfers 2011 Royal Delft Group Totaal in duizenden Euro’s 2011 2010
Netto omzet 23.608 24.795
Ebitda 1.314 88
Netto resultaat 135 -751
Per aandeel in euro’s
Netto resultaat 0,18 -0,98

Bovenstaande blijkt uit de jaarcijfers 2011, die vandaag zijn gepubliceerd. Henk Schouten, CEO Royal Delft Group: “We zijn verheugd met het resultaat, maar we zijn er nog niet. We werken hard om dit resultaat verder te verbeteren. Onder andere de introductie van ons nieuwe productlabel Blue D1653 en de opening van de Royal Delft Experience in 2012, alsmede de introductie van het merk BK op de Duitse en Chinese markt, moeten hier aan bijdragen.”
Nieuw label voor breed publiek
Onlangs introduceerde Royal Delft het label Blue D1653. Een collectie gebruiksproducten voor food, mood & lifestyle, gebaseerd op het ambacht van de meesterschilders in combinatie met vormgeving van Nederlandse ontwerpers. De collectie is inmiddels gepresenteerd op een aantal belangrijke beurzen in Europa en het concept zal in 2012 verder worden uitgerold.
Opening Delfts Blauw Experience
In 2011 is veel aandacht besteed aan verbeteringen voor de Royal Delft Attractie in Delft. Door middel van een investering wordt het bezoekcentrum omgetoverd tot een Royal Delft Experience. In deze „experience‟ zal multimediaal de geschiedenis van De Porceleyne Fles en het unieke productieproces van Delfts Blauw uit de doeken worden gedaan. Tevens wordt er een verband gelegd met de overige kernwaarden van Delft, namelijk de schilder Vermeer en het Koningshuis. De officiële opening zal eind mei 2012 plaatsvinden.

Vooruitblik op 2012
Door de geslaagde reorganisatie bij B.V. Leerdam Crystal en de nieuwe initiatieven bij Royal Delft en BK Cookware zijn de vooruitzichten voor de groep positief. Wij kunnen echter, vanwege de blijvende onzekerheid op zowel de toeristische markt als de retailmarkt, geen verwachting met betrekking tot het resultaat van 2012 uitspreken.

Over Royal Delft
De Porceleyne Fles B.V. (Royal Delft) is de toonaangevende producent van handgemaakt sieraardewerk (vooral het authentieke Delfts Blauw) en speciale keramische producten in kleine oplagen. Bovendien ontvangt de fabriek jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers vanuit de hele wereld .

Over Royal Leerdam Crystal
Royal Leerdam Crystal produceert een breed scala aan kristallen gebruiks- en siervoorwerpen, welke ambachtelijk worden vervaardigd. Al vanaf het begin van de twintigste eeuw trekt de fabriek kunstenaars aan om een esthetisch verantwoord assortiment gebruiks- en sierglas op de markt te brengen.

Over b.v. Koninklijke Van Kempen & Begeer
Het sinds 1789 bestaande bv Koninklijke van Kempen & Begeer is houdster van de merken Keltum (kwaliteitsbestek in verzilverd of hoogwaardig edelstaal) en Royal VKB (innovatieve „food related‟ lifestyle producten ontworpen in samenwerking met vooraanstaande én opkomende designers). De ruim 200 jaar ervaring van het bedrijf is terug te vinden in het traditionele vakmanschap gecombineerd met de modernste technieken, waarmee bestek, pannen, tafelaccessoires en keukenhulpen geproduceerd en op de markt gebracht worden.

Over BK Cookware b.v.
Eind 80er jaren werd BK onderdeel van bv Koninklijke Van Kempen & Begeer, een bedrijf met een rijke historie. Sinds 1 juli 2010 is BK Cookware een zelfstandige vennootschap binnen de groep en zij houdt zich bezig met de ontwikkeling en vervaardiging van producten onder de labels BK en Gero. Daarnaast streeft BK Cookware ernaar door innovatie een meerwaarde voor de consument te creëren en meer naamsbekendheid te verwerven.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL