Neways.,goede omzet en resultaatontwikkeling in derde kwartaal, Orderportefeuille Neways licht gestegen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/11/2011 08:04
SON, 2 NOVEMBER 2011 – NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (NYSE Euronext: NEWAY) heeft in het derde kwartaal van 2011 een omzet gerealiseerd van EUR 69,2 miljoen, een toename van 4,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling van de vraag uit de halfgeleiderindustrie werd meer dan gecompenseerd door de toename van de vraag vanuit met name de medische industrie. De orderportefeuille is per 30 september met 4% gestegen naar EUR 71,5 miljoen ten opzichte van 30 juni 2011.

Voortgang reorganisatie Kassel
Zoals reeds bij de halfjaarcijfers bekendgemaakt, is er sprake van een te lage bezetting bij de werkmaatschappij in Kassel (Duitsland). Dit zorgt voor een drukkend effect op de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat en leidt tot een relatief hoge belastingdruk over het derde kwartaal.

Om het resultaat te verbeteren zijn in het afgelopen kwartaal in Kassel de commerciële activiteiten versterkt. Daarnaast wordt zoals eerder aangekondigd de organisatie heringericht en het aantal medewerkers teruggebracht en gedeeltelijk vervangen om de kostenbasis structureel te verlagen en de slagkracht te vergroten. De hiermee in totaal gemoeide eenmalige reorganisatielast bedraagt circa EUR 1,2 miljoen (bruto = netto) en wordt ten laste gebracht van het resultaat over de tweede jaarhelft.


Vermogenspositie
De financiële positie van Neways blijft per ultimo september onverminderd sterk met een toename van het eigen vermogen en een solvabiliteit die is gestegen van 39,7% per ultimo juni 2011 naar 41,2%. De netto kasstroom in het derde kwartaal was positief.

Vooruitzichten
De orderportefeuille heeft in de afgelopen maanden voorzichtig de stijgende lijn weer opgepakt. Naar verwachting zal dit voor geheel 2011 resulteren in een omzet die ruim boven de omzet van 2010 zal uitkomen.

De winstgevendheid zal in de tweede helft van 2011 nog worden gedrukt door de reorganisatie in Kassel. Over het hele jaar zal het bedrijfsresultaat (exclusief reorganisatielast) toenemen ten opzichte van 2010, terwijl de nettowinst (exclusief reorganisatielast) als gevolg van de hogere belastingdruk naar verwachting om en nabij het niveau van 2010 zal uitkomen.


Neways zal de jaarcijfers 2011 op dinsdag 28 februari 2012 voorbeurs bekendmaken.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL