Leerlingmonteurs van start bij Strukton Rail

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/09/2012 20:10
UTRECHT, 10 september 2012 – Vandaag zijn 11 leerlingmonteurs met een nieuwe opleiding aan de slag gegaan bij Strukton Rail West. Zij volgen een elektrotechnische opleiding op mbo-niveau 2 bij het ROC van Amsterdam, hebben daarbij een betaalde baan bij Strukton Rail West én baangarantie.

De opleiding is ontwikkeld door Strukton Rail West, het ROC van Amsterdam, Railinfra Opleidingen en de Stichting Consortium Beroepsonderwijs. Deze partijen, die als partner deelnemen in het Railcollege, bieden de leerlingmonteurs een vernieuwend en hoogwaardig op de praktijk gericht opleidingstraject, dat werken en leren combineert. Strukton Rail is de eerste spooraannemer in Nederland die een erkende elektrotechnische mbo-opleiding aanbiedt in de railinfra.

Werken en leren

De leerlingmonteurs gaan dagelijks aan de slag in de praktijk en ontwikkelen zich zo tot goede vakmensen. Naast werken aan de beveiligingstechniek gaan ze om de week naar school. Zij volgen op het ROC van Amsterdam en bij Railinfra Opleidingen modules die in het teken staan van onder andere oriëntatie op het beroep, veiligheid aan het spoor en onderhoud en reparatie aan diverse typen wissels en overwegen. Daarnaast hebben de praktijkbegeleiders van Strukton Rail West een belangrijke rol.

Railinfra-specifieke certificaten

Belangrijke railinfra-specifieke certificaten zijn geïntegreerd in de mbo-opleiding. Na anderhalf jaar zijn zij klaar met hun opleiding en hebben zij een diploma mbo 2 Monteur Railinfra E op zak. Voor Strukton Rail heeft dit het voordeel dat zij al gedurende het opleidingstraject inzetbaar zijn als (junior) elektrotechnisch monteur. Dat is twee jaar eerder dan collega’s die dit traject niet hebben doorlopen.

Opleiden voor een vak

Deze op de beroepspraktijk gerichte opleidingsvorm past in de aanpak van het Railcollege. Het Railcollege, dat is opgebouwd uit diverse initiatiefnemers uit de railsector, verbetert het arbeidsmarktperspectief voor werkgevers en werknemers in deze sector. Het zorgt voor een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige bedrijfs- en beroepsopleidingen op mbo-niveau. En dat is nodig. Immers, de komende jaren stromen er in de railsector enkele duizenden medewerkers op mbo-niveau uit, terwijl er in Nederland steeds minder nieuwe mbo'ers beschikbaar komen op de arbeidsmarkt. Het mbo kan voor extra instroom gaan zorgen. Gerichte opleidingen binnen het reguliere mbo bereiden leerlingen voor op de uitoefening van een specifiek vak binnen de railsector.

Strukton Rail



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL