Strukton, Loc Janine vangt zonne-energie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/02/2012 10:04
Strukton Rail heeft zijn Loc Janine uitgerust met een zonnecollector. De zonne-energie die hiermee wordt opgewekt, zal worden gebruikt om de accu van de locomotief op spanningsniveau te houden.

Hierdoor loopt de accu bij langere stilstand van de locomotief niet leeg. De komende twee maanden zal live worden getest of de collector doet wat hij moet doen en of er nog aanpassingen nodig zijn aan bijvoorbeeld de omvang van de collector, de bekabeling, e.d. Na deze testfase, en als alles goed blijkt te functioneren, zal Strukton Rail ook zijn andere locomotieven met een zonnecollector uitrusten. Op termijn volgen dan mogelijk de werktreinen.

Op dit moment is de zonnecollector bedoeld om de accu van de locomotief op spanningsniveau te houden, zodat de accu bij langere stilstand niet leegloopt. Een volgende stap is om de energie van de zonnecollector zo te benutten dat bepaalde apparaten in de locomotief kunnen worden gestart zonder dat de locomotief hoeft te draaien en zonder dat een aggregaat nodig is. Denk aan de lampen en de verwarming. Hiermee bespaart Strukton Rail op brandstofverbruik en daarmee wordt de CO2-uitstoot gereduceerd.

bron
Strukton Rail



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL