Oranjewoud begeleidt Risicomodule RUD voor 25 Overijsselse gemeenten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/02/2012 19:46
Nederlandse gemeenten brengen vanaf 1 januari 2013 de milieu- en veelal bouwtaken onder in regionale uitvoeringsdiensten (RUD). Samen met alle 25 gemeenten in Overijssel gaat Oranjewoud het proces verzorgen om de risico’s in te schatten van toezicht en handhaving bij milieutaken, bouwtaken en de taken op gebied van ruimtelijk toezicht.

Aanleiding is de vorming van een netwerk-RUD. Deze RUD in oprichting, verzorgt vanaf 1 januari 2013 de uitvoering van benoemde werkzaamheden. Alle gemeenten in Overijssel willen komen tot uniforme methodieken en processen voor het bepalen van risico’s ten aanzien van toezicht en handhaving. De uitdaging van gemeenten op dit moment om te weten waar risico's liggen en hoe daarop te sturen met inzetbare kennis en capaciteit.

De door Oranjewoud ontwikkelde Risicomodule biedt inzicht in de urgenties en risico’s in de verschillende takkenpakketten. De Risicomodule wordt geheel op maat van het te vormen samenwerkingsverband ontworpen. Hiervoor vindt een intensief traject plaats met de gevormde werkgroep en Oranjewoud. Tijdens een viertal interactieve sessies worden met behulp van stemkastjes de benodigde scores in kaart gebracht. De RUD Overijssel zet hiermee nu de eerste en belangrijkste stap om te voldoen aan gestelde kwaliteitscriteria.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL