Oranjewoud realiseert eerste reductie scope 3 emissies

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/01/2012 17:43
Oranjewoud kiest voor duurzaamheid. De komende jaren vermindert Oranjewoud de eigen (scope 1 en 2) CO2-emissies met 25% . Ook is een reductiedoelstelling geformuleerd voor emissies in de keten (scope 3): Oranjewoud wil de CO2-emissies door woon-werkverkeer en papierverbruik beide in 2015 met 6% verminderen ten opzichte van 2010 (gemiddeld 1% per jaar). Er is nu al een kleine afname van scope 3 emissies zichtbaar.

Om de reductiedoelstelling voor scope 3 emissies te behalen, worden verschillende maatregelen genomen. Op het gebied van woon-werkverkeer gaat het om het Nieuwe Werken, een aangepaste leaseregeling en een zuiniger wagenpark. Wat betreft papier gaat het om gebruik van lichter papier, printen met toegangspas en standaard dubbelzijdig printen.

Voortgang reductie scope 3 emissies
Eind 2010 heeft Oranjewoud de scope 3 emissies voor het eerst in beeld gebracht. Op basis hiervan zijn reductiedoelstellingen bepaald. Ondanks de korte tijd tussen vaststelling van de reductiedoelstellingen en de eerste resultaten, zijn de totale scope 3 emissies in de eerste helft van 2011 met 6 ton afgenomen ten opzichte van de eerste helft van 2010 (diagram 1). De meeste winst is behaald met gebruik van lichter papier en (daarmee) afname van papierafval.

Woon-werkverkeer
Wat betreft woon-werkverkeer is de CO2-emissie licht toegenomen, vanwege meer verreden kilometers. Het woon-werkverkeer betreft verkeer met leaseauto's, privéauto's en openbaar vervoer. Er is circa 60.000 km. meer gereisd met het openbaar vervoer (woon-werkverkeer). Dit is een stijging van 32% ten opzichte van 2010. Daar staat tegenover dat er circa 11.000 minder woon-werkkilometers zijn gereden met privéauto's (daling van 0,45% ten opzichte van 2010). Het aantal woon-werkkilometers met leaseauto's is licht gestegen (circa 32.000 km., stijging van 1,1% ten opzichte van 2010). Het aantal leaseauto's is in 2011 gestegen ten opzichte van 2010. Door aanpassing van de leaseregeling, kunnen medewerkers nu alleen nog kiezen uit auto's met energielabel A of B. Op termijn neemt de CO2-emissie per verreden kilometer dus af.

Ondanks het feit dat er meer woon-werkkilometers zijn verreden, is het goed om te constateren dat de grootste groei van deze kilometers wordt veroorzaakt door het (relatief) schonere openbaar vervoer.

Oranjewoud verwacht de reductiedoelstelling van 6% uiterlijk in 2015 te behalen.

zie voor overzicht
http://www.oranjewoud.nl/nieuws/oranjewoud-realiseert-eerste-reductie-scope-3-emissies



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL