Ontwerp Tracébesluit N18 Varsseveld - Enschede ter visie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/11/2011 10:39
Minister Schultz van Haegen heeft het Ontwerp Tracébesluit voor de N18 Varsseveld - Enschede dat op 18 november ter visie is gegaan, ondertekend. Hiermee komt de realisatie van de N18 tussen Varsseveld en Enschede weer een stap dichterbij. Oranjewoud heeft voor Rijkswaterstaat het Ontwerp Tracébesluit en alle daaraan ten grondslag liggende onderzoeken uitgevoerd.

Het Rijk gaat samen met de regio de N18 tussen Varsseveld en Enschede aanpakken om de verkeersveiligheid en leefbaarheid op en rondom de weg te verbeteren. Deze aanpak komt ook de regionale bereikbaarheid en dus de economische ontwikkeling ten goede. Tussen Groenlo en Enschede zal er over een lengte van circa 28 kilometer een nieuw tracé voor de N18 gerealiseerd worden met omleidingen rond Eibergen, Haaksbergen en Usselo. De snelheid wordt hier verhoogd naar 100 km/uur. Bij Varsseveld wordt de N18 uitgebreid naar twee rijbanen met twee rijstroken en tussen Varsseveld en Lichtenvoorde treft Rijkswaterstaat een aantal maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

In het Ontwerp Tracébesluit is het voorkeursalternatief uit de Trajectnota/MER verder geoptimaliseerd en uitgewerkt. Het Ontwerp Tracébesluit beschrijft de exacte ligging van het tracé en geeft in detail aan welke aanpassingen worden getroffen. Ook worden maatregelen op het gebied van bijvoorbeeld geluidhinder en landschappelijke inpassing beschreven.

Van 18 tot 29 december ligt het Ontwerp Tracébesluit ter visie en mogen omwonenden en andere belanghebbenden hun zienswijze geven op het plan. De reacties worden meegenomen en afgewogen bij het opstellen van het Tracébesluit dat in 2012 vastgesteld zal worden. De Raad van State behandelt eventuele beroepsprocedures en geeft al dan niet groen licht voor de aanpassing van de N18.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL