Oranjewoud, Sterke schouders, een stevige basis

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/05/2010 14:07
Net als veel ondernemers stond 2009 ook voor mij in het teken van de recessie die na de economische crisis ontstond. Een neerwaartse spiraal die niet als verrassing kwam, zag ik in oktober 2007 al aankomen. Als de vastgoedprijzen snel stijgen en de vooruitgang tè stormachtig verloopt, moet je op je hoede zijn. Door tijdig bij te sturen, door onze basis te versterken en door risico’s te spreiden, loodsen we alle werkmaatschappijen van Oranjewoud N.V. zo goed mogelijk door zwaar weer.
Op een aantal sectoren had de economische teruggang nauwelijks weerslag. Als het gaat om Milieu, Infrastructuur en Ruimtelijke Ontwikkeling staat het Advies- en Ingenieursbureau stevig in de markt. We hebben een goede naam en opereren vooraan in de markt. Aan de andere kant zijn de detacheringtak en de bouwsector gevoeliger voor laagconjunctuur.
Hier hebben we, zoals verwacht, minder goed gedraaid dan voorgaande jaren.
Overigens is dit geen reden tot paniekvoetbal. Juist in lastige marktomstandigheden moet je het hoofd koel houden.
Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je een stevige basis hebt. Je moet sterke punten uitbouwen, zwakke plekken versterken. Niet alleen om tegen een stootje te kunnen, maar ook om er in tijden van herstel meteen weer te staan.
Ik verwacht niet dat we opnieuw te maken krijgen met grote economische tegenslag. Wel dat de economie met kleine ups and downs te maken blijft houden. Dit betekent dat groei niet vanzelfsprekend is. Om stappen voorwaarts
te maken, moeten we grenzen verleggen en alle goede kansen benutten. En kansen zijn er genoeg, zowel in binnen- als in buitenland. Daarnaast moeten we zichtbaar zijn en blijven bij onze klanten en weten wat er speelt.
We moeten nadrukkelijker opereren in kennisnetwerken en inzetten op innovatie. Belangrijke thema’s waarin ook ik het voortouw zal nemen.
Mijn stelling is dat wie zijn zaken het best voor elkaar heeft, ook als beste door mindere tijden heen komt.
CEO Gerard Sanderink

De directie stelt voor om over het jaar 2009 dividend uit te keren, ter grootte van € 0,10 per aandeel. Dit betekent
een dividenduitkering van 29% van het netto resultaat per aandeel of keuze 47 stockdiv. voor 1 nw aandeel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL