Oranjewoud, Hembrugterrein onder de loep

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/11/2009 11:00
Oranjewoud heeft een inspirerend kansensysteem ontwikkelt als ontwikkelingsstrategie voor Nieuw Hembrug. Nieuw Hembrug, het voormalige hart van de stelling Amsterdam, ligt er sinds 2000 verlaten en vervallen bij. Zware vervuiling, nog niet ontplofte munitie en geluidsoverlast zijn grote obstakels. Gemeente, provincie en rijk willen het terrein herontwikkelen. Tot nu toe bleken initiatieven allemaal te struikelen over aanwezige belemmeringen en hoge kosten.

Met de visie 'Belemmeringen worden Kansen' heeft Oranjewoud een ontwikkelingstrategie ontworpen in de vorm van een instrument om het programma van eisen aan te scherpen en de aanbestedingsaanpak vast te leggen. In plaats van gelijk in te zetten op een stedenbouwkundig plan of een sluitende exploitatie is de insteek juist de potentie van het Hembrug terrein te bepalen: een ondernemende insteek. Door de brede kennis op het gebied van procesaanpak, monumenten, bodemsanering natuur- en milieuaspecten geeft deze ontwikkelstrategie een volledig beeld.

De ontwikkelstrategie is inmiddels gepresenteerd aan de stuurgroep en aan marktpartijen.
Wij hebben de stuurgroep voor een aantal keuzes gesteld en geadviseerd om eerst een duidelijk programma van eisen op te stellen bovendien hebben wij aangegeven ernstig te twijfelen aan de mogelijkheid van woningbouw op het terrein.

Op 1 december zal Oranjewoud haar ideeën presenteren op het internationale gebiedsontwikkelingscongres dat zal plaatsvinden op het Hembrugterrein.

zie meer bij www.oranjewoud, bijzondere projecten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL