Van Lanschot Participaties neemt minderheidsbelang in OGD ict-diensten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/06/2012 08:36
Van Lanschot Participaties heeft overeenstemming bereikt over het verwerven van een minderheidsbelang in OGD ict-diensten, dat in Delft haar hoofdkantoor heeft. De transactie is nog onderworpen aan de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

OGD is een ict-dienstverlener met vijf vestigingen en ruim 700 ambitieuze en hoogopgeleide medewerkers. De onderneming heeft experts in huis op het gebied van ict-infrastructuur, servicemanagement en software-ontwikkeling. OGD ondersteunt haar klanten middels detachering, advisering en het uitvoeren van projecten en uitbestedingsopdrachten. OGD behaalde in 2011 een omzet van circa € 30 miljoen en heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende groei weten te realiseren.

Vanaf 2006 waren de aandelen in OGD in handen van investeringsmaatschappij Gimv en oprichters en directie van OGD. In de huidige transactie vergroten de oprichters en directieleden hun belang en verwerft Van Lanschot Participaties een minderheidsbelang. Van Lanschot Participaties ondersteunt de zelfstandige groeistrategie van OGD. Er worden geen nadere financiële details over deze transactie bekendgemaakt.

Van Lanschot Participaties
Van Lanschot Participaties is een 100% dochter van F. van Lanschot Bankiers N.V. Van Lanschot Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan stabiele, middelgrote ondernemingen in Nederland met een sterk management. Het investeringsbeleid is gericht op ondernemingen met een bewezen businessmodel, sterke marktpositie en aantoonbaar winstgroeipotentieel.

Van Lanschot Participaties verwerft bij voorkeur een minderheidsbelang (20-50%) en heeft een lange termijn investeringshorizon. Dit geeft de ondernemer de tijd en rust om de afgesproken (groei)strategie te realiseren. Van Lanschot Participaties wordt beheerd door Kempen Investments, onderdeel van Van Lanschot-dochter Kempen & Co. Meer informatie: www.vanlanschotparticipaties.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL