KAS BANK zet toonderstukken om in certificaten op naam

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/09/2011 13:20
KAS BANK bericht dat de certificaten aan toonder (CF-stukken) KAS BANK zullen worden omgezet in certificaten op naam. De omzetting is een gevolg van de wijziging op 1 januari 2011 van de Wet giraal effectenverkeer die voorziet in verdergaande dematerialisatie van effecten. Vanaf 1 januari 2013 mogen geen toonderstukken meer in het girale effectensysteem voorkomen. De aangepaste wet biedt ook een betere bescherming aan de belegger.
De omzettingsdatum is bepaald op vrijdag 30 september 2011. De omzetting wordt geƫffectueerd door KAS BANK en Euroclear Nederland. De omzetting heeft geen gevolgen voor de handel in het aandeel KAS BANK. Houders van aandelen of certificaten KAS BANK hoeven geen actie te ondernemen in verband met de omzetting. De statuten en administratievoorwaarden van de Stichting Administratiekantoor Aandelen KAS BANK zullen i.v.m. de omzetting worden aangepast. De aanpassingen zijn technisch van aard en zien voornamelijk op het schrappen van iedere verwijzing naar toonderstukken.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL