ICT Automatisering lanceert mPACSview

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/08/2012 15:42
Intelligente App maakt toegankelijkheid medische beelden via tablet mogelijk, overal en altijd

ICT Automatisering (ICT) lanceert vandaag mPACSview, mPACSView is een oplossing voor medisch specialisten zoals radiologen en cardiologen welke het mogelijk maakt om medische beelden overal en altijd te kunnen bekijken.

Met mPACSView kan de specialist door middel van een tablet diagnostische beelden rechtstreeks uit het PACS (Picture Archiving and Communication System) snel, veilig en eenvoudig opvragen en bekijken. Dit is mogelijk waar ook ter wereld door middel van een internetverbinding.

mPACSView is onderderdeel van de Medical Data Exchange (MDE) aanpak van de Healthcare vertical van ICT Automatisering. Uitgangspunt van de MDE aanpak is dat medische data altijd en overal beschikbaar is. Op het vlak van MDE organiseert ICT Automatisering interoperabiliteit trainingen, levert consultancy aan ziekenhuizen en leveranciers en ontwikkelt medische software.

mPACSView onderscheidt zich door gebruikersgemak; de zeer gemakkelijke hedendaagse bediening die men kan verwachten van een tablet gecombineerd met intuïtieve menu opties en functionaliteiten. mPACSview is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

ICT Automatisering: “we hebben mPACSview in een live omgeving naar tevredenheid getest. De applicatie voldoet aan de strenge eisen die radiologen stelden bij aanvang van de ontwikkelfase. Hieronder valt dat er geen patiëntgegevens opgeslagen worden op de tablet en de beveiligde data verbindingen. Dit voorkomt bij verlies van het tablet dat patiëntgegevens openbaar komen. Het is nu tijd om mPACSView te tonen aan een breder publiek, momenteel vinden er al demo`s plaats in een select aantal ziekenhuizen.”

De werking van mPACSview is te zien via deze link.

mPACSview wordt op 27 en 28 september aanstaande gepresenteerd tijdens de radiologendagen in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie op: radiologendagen

Op 10 oktober aanstaande houdt ICT Automatisering een Healthcare relatiedag in Vught, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info.marketing@ict.nl onder vermelding van Healthcare relatiedag







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL