ICT VERKRIJGT MEERDERHEIDSBELANG IMPROVE QUALITY SERVICES B.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/02/2010 09:19
ICT Automatisering N.V. (“ICT”) maakt bekend dat zij haar belang in Improve Quality Services B.V. (“Improve”) per 1 juli 2010 zal uitbreiden van 50% naar 75%. Als gevolg van aanvullende afspraken heeft ICT reeds vanaf 1 januari 2010 de overheersende zeggenschap over Improve verkregen. Improve zal dan ook vanaf 1 januari 2010 integraal worden geconsolideerd waarbij rekening wordt gehouden met een minderheidsbelang van 25%.

Op basis van de voorschriften van IFRS 3, heeft ICT het reeds in bezit zijnde belang van 50% in Improve Quality Services geherwaardeerd. Deze herwaardering heeft geleid tot een boekwinst van € 0,75 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Met ingang van 1 januari dit jaar is Rob Hendriks aangesteld tot directeur van Improve. Hendriks, die vanaf 2003 lid is van het managementteam en tevens geruime tijd werkzaam is geweest als testconsultant binnen Improve, wordt verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken. Hij neemt hiermee het takenpakket over van de oprichter van Improve, Erik van Veenendaal, die zich meer gaat richten op de inhoud en het leggen en onderhouden van internationale contacten.

Improve Quality Services B.V., opgericht in 1998, is een gespecialiseerd bedrijf dat zich richt op hoogwaardige en innovatieve dienstverlening op het gebied van testen en kwaliteitsmanagement. Opdrachtgevers zijn zowel afnemers als leveranciers van technische applicaties en informatiesystemen. Improve Quality Services is opgericht door Erik van Veenendaal, internationaal erkend testexpert en medegrondlegger van de TMap testmethodiek. Het dienstenpakket omvat advisering, opleidingen en detachering. Op het gebied van testopleidingen is Improve Quality Services marktleider in Nederland (o.a. ISTQB geaccrediteerd). Improve Quality Services zal als zelfstandige organisatie blijven opereren. Improve Quality Services heeft op dit moment 36 medewerkers in dienst.

Profiel ICT
ICT is actief in Nederland en Duitsland. In Nederland, onder de naam HUMIQ B.V., is zij één van de leidende spelers op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. Tevens richt HUMIQ zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. Daarnaast biedt ICT, via een participatie in Improve, diensten aan met toegevoegde waarde op het gebied van testen. In Duitsland, waar ICT actief is onder de naam ICT Software Engineering GmbH, richt zij zich op het leveren van software gerelateerde diensten. Dit betreft zowel activiteiten op het gebied van embedded software als software voor het ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. Projecten worden in huis, bij het eigen Development Center in Polen en op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd.







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL