Minder winst voor Holland Colours

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/05/2012 10:06
APELDOORN (AFN) - Pigmentspecialist Holland Colours heeft in het gebroken boekjaar 2011/2012 flink minder winst gemaakt dan in het voorgaande jaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 3,2 miljoen euro, tegen 5,4 miljoen euro in het boekjaar 2010/2011, zo meldde het bedrijf vrijdag.

Holland Colours kende naar eigen zeggen een moeilijk jaar als gevolg van zwakkere economische omstandigheden en vooral de stijgende grondstofprijzen. Die zetten de marges onder druk. De nettowinst daalde van 3,2 miljoen naar 1,7 miljoen euro, terwijl de omzet wel groeide, met 1 procent tot 61,2 miljoen euro.

Het bedrijf stelt zijn aandeelhouders voor over het afgelopen boekjaar een dividend uit te keren van 1,10 euro per aandeel in contanten. Vorig jaar was de winstuitkering met 2,30 euro per aandeel nog ruim twee keer zo hoog. Gelet op de marktomstandigheden wil Holland Colours de solvabiliteit rond de bovengrens van de bandbreedte van 45 tot 50 procent houden.

Gezien het aanhoudend onzekere economische klimaat in met name Europa en de Verenigde Staten geeft Holland Colours geen vooruitzichten af voor het lopende boekjaar. Herstel van de brutomarge blijft voor de onderneming een belangrijk punt van aandacht. Ook blijft het bedrijf proberen de stijging van de grondstofprijzen door te berekenen aan de afnemers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL