HES. BOTLEK TANK TERMINAL MAAKT AANVANG MET VERDERE UITBREIDING

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/07/2012 17:36
BOTLEK TANK TERMINAL MAAKT AANVANG MET VERDERE UITBREIDING
Op 3 juli heeft het Havenbedrijf Rotterdam een contract getekend met een aannemerscombinatie voor de terreinuitbreiding van Botlek Tank Terminal (BTT) [HES belang 50%] met circa 5 hectare. De huidige terminal wordt hiermee in omvang verdubbeld, terwijl de totale opslagcapaciteit kan worden uitgebreid van 200.000 naar circa 750.000 m3. De terreinuitbreiding wordt via demping gerealiseerd. Het nieuwe gedempte terrein zal in twee fases aan BTT worden opgeleverd en vergt een totale bouwtijd van 21 maanden.
Na oplevering, medio 2014, heeft BTT de mogelijkheid om  op het nieuwe terrein 550.000 m3 tankopslagcapaciteit voor nat massagoed te bouwen, al dan niet gefaseerd. Gesprekken met klanten en banken zijn gaande. De milieuvergunning voor deze uitbreiding is vorige maand afgegeven door de DCMR. Een laadstation voor treinen en een aansluiting op het Europese pijpleidingensysteem voor vliegtuigbrandstof maken eveneens onderdeel uit van de nieuwbouwplannen.  
Met de huidige eerste fase beschikt BTT over 34 opslagtanks, met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 200.000 m3. Hiervan is 130.000 m3 bestemd voor transportbrandstoffen en 70.000 m3 voor eetbare oliën en biodiesel. De huidige bezettingsgraad is hoog.
Deze, state-of-the-art terminal heeft voldoende ligplaatsen aan diep vaarwater, geschikt voor de overslag en opslag van een gevarieerd pakket natte bulkproducten. Aan de 420 meter lange zeesteiger kunnen twee zeeschepen met een diepgang tot 115.000 DWT en twee lichters tegelijkertijd worden behandeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Veiligheid en milieu staan bij BTT hoog in het vaandel. Het managementsysteem van BTT is ISO 9001, ISO 14000 en OSHAS 18000 gecertificeerd. De huidige eerste fase is als zogenaamde “zero emissie terminal” een van de meest milieuvriendelijke tank terminals ter wereld.
Daarnaast ontving BTT vorige week van de Nederlandse douane het AEO (Authorised Economic Operator) certificaat, waarmee BTT wordt erkend als betrouwbare partner op het gebied van douane en internationale handel.


Directie H.E.S. Beheer N.V.









Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL