Fornix keert interim-dividend uit en stelt resultaatverwachting bij.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/09/2012 10:21
 Het interim-dividend van Fornix BioSciences N.V. (NYSE Euronext: AFORBI) is heden vastgesteld op € 0,47 per gewoon aandeel. Datum ex-dividendnotering is 20 september 2012; datum betaalbaarstelling dividend is 3 oktober 2012.
 Fornix is erin geslaagd een boekwinst te realiseren bij de verkoop van haar laatste materiële vaste actief, een stuk bouwgrond in Lelystad.
 Resultaatverwachting voor geheel 2012 is een (lager dan eerder geprognotiseerd) verlies van € 50.000 - € 70.000.
 De Raad van Commissarissen (‘RvC’) van Fornix draagt drs. F. van Westen voor als nieuwe commissaris. De formele benoeming van de heer van Westen staat geagendeerd voor de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (‘BAVA’), die zal plaatsvinden op 27 september 2012.
 Fornix, dat geen operationele activiteiten meer heeft, richt haar inspanningen onverminderd op het zoeken naar mogelijkheden om waarde te creëren met haar beursnotering.
Interim-dividend uitkering oktober 2012
Per 30 juni 2012 bedroeg de kaspositie van Fornix € 5,5 mln. Na afwikkeling van alle per ultimo juni 2012 bestaande vorderingen en verplichtingen en rekening houdend met verkoop van de grond resteert een theoretische kaspositie van € 4,9 mln. Dit betekent een kaswaarde per (uitstaand) aandeel van circa € 0,63.
Diverse aandeelhouders hebben het Bestuur van Fornix in de afgelopen tijd, o.a. tijdens de AVA van 26 april 2012, verzocht een dividenduitkering in overweging te nemen. Op grond van de statuten kan een uitkering van interim-dividend uit de vrij uitkeerbare reserves geschieden naar aanleiding van een door de Raad van Commissarissen goedgekeurd voorstel van de Directie.
Het bestuur van Fornix heeft heden besloten om alle beschikbare vrije reserves uit te keren, hetgeen een dividenduitkering van € 0,47 per (uitstaand) aandeel betekent.
Tot dit interim-dividend is mede besloten omdat er tot een –inmiddels verstreken – specifieke datum in juli 2012 geen claims onder een bepaald deel van de afgegeven garanties en vrijwaringen bij verkoop voormalige dochters zijn ingediend.
Na uitkering van het interim-dividend resteert een theoretische kaspositie van ongeveer € 1,2 mln. Het bestuur van Fornix is van mening dat deze liquiditeiten aangehouden dienen te worden ter dekking van de (minimale) instandhoudingskosten en eventuele eenmalige kosten als gevolg van een fusie of (omgekeerde) overname traject.
Voor de betaling van het interim-dividend op de gewone aandelen wordt het volgende tijdschema aangehouden:
18 september 2012 vaststelling interim-dividend
20 september 2012 ex dividendnotering
24 september 2012 registratiedatum dividendgerechtigheid
3 oktober 2012 betaalbaarstelling dividend



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL