FORNIX PUBLICEERT VOORLOPIGE JAARCIJFERS 2011

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/01/2012 08:17
Hoofdpunten 2011
· Verkoop van de divisie Medische Hulpmiddelen (Laprolan) afgerond
· Opbrengst van de verkoop van Laprolan in april 2011 uitgekeerd in de vorm van interim-dividend van € 0,96 per aandeel
· In juli 2011 is een additioneel interim-dividend van € 0,91 per aandeel uitgekeerd
· Vooral dankzij het nagekomen resultaat op de verkoop van de divisie Medische Hulpmiddelen (Laprolan), voornamelijk als gevolg van een lagere belastingverplichting dan eerder gecalculeerd en een stringentere kostenbeheersing, is er in 2011 een nettowinst gerealiseerd
· Nettowinst over het boekjaar 2011 bedraagt tenminste € 150.000 (2010: € 13,6 miljoen)
· Winst per aandeel over 2011 bedraagt tenminste € 0,019 (2010: € 1,76)
· Kaspositie ultimo boekjaar bedraagt € 5,1 miljoen (2010: € 10,7 miljoen)

Fornix BioSciences N.V. (NYSE Euronext: AFORBI) heeft over het boekjaar 2011 een naar omstandigheden bevredigend resultaat geboekt. Op basis van de voorlopige cijfers (waarop nog geen accountantscontrole is toegepast) heeft Fornix een winst van tenminste € 150.000 gerealiseerd, hetgeen beter is dan de eerdere verwachting van een winst van € 50.000. Hoewel de onderneming in 2011 geen operationele activiteiten meer had, zijn er ten gevolge van afgesloten serviceovereenkomsten nog opbrengsten gegenereerd. Bovendien is er in 2011 een nagekomen resultaat van € 370.000 op de verkoop van Laprolan, voornamelijk als gevolg van een lagere belastingverplichting (effect van € 355.000) dan aanvankelijk gecalculeerd, verwerkt. Ook de toegenomen inspanningen om het structurele kostenniveau te verlagen tot de minimaal noodzakelijke instandhoudingkosten hebben bijgedragen aan een beter dan verwacht eindresultaat.

Naast de hiervoor genoemde stringente kostenbeheersingmaatregelen zullen de inspanningen van Directie en Raad van Commissarissen er op gericht zijn om met de bestaande beursnotering van Fornix zoveel mogelijk waarde te creëren voor haar aandeelhouders via een fusie of een omgekeerde overname.

Verkoop van Laprolan
De verkoop van Laprolan aan Rochester Medical Corporation, met als effectieve datum 1 januari 2011, is op

7 april 2011 definitief afgerond door middel van levering van alle geplaatste aandelen in Laprolan tegen betaling van de afgesproken vergoeding van € 10,35 miljoen. De netto-opbrengst van de verkoop van Laprolan (d.w.z. de door Rochester betaalde vergoeding minus de direct aan de transactie gerelateerde verplichtingen) bedroeg

€ 0,96 bruto per gewoon aandeel en is als interim-dividend op 29 april 2011 uitbetaald.

“Extra dividend” uitkering
Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 13 mei 2011 hebben de aandeelhouders ingestemd met het voorgenomen besluit van Directie en Raad van Commissarissen om in juli 2011 een tussentijdse dividenduitkering ten laste van de vrij uitkeerbare reserves te doen voor een bedrag van € 0,91 per aandeel, onder de voorwaarde dat er geen claim onder de garanties of vrijwaringen heeft plaatsgevonden. Aangezien er tot een specifieke datum in juli 2011 geen claims onder een bepaald deel van de garanties of vrijwaringen zijn ingediend is het onderhavige interim-dividend op 26 juli 2011 betaalbaar gesteld.

In de eerder genoemde aandeelhoudersvergadering van 13 mei 2011 is er door de Directie aangegeven, dat op grond van de inzichten op dat moment, er ruimte zou kunnen zijn om in januari 2012 opnieuw een tussentijdse uitkering van € 0,21 per aandeel te doen. Inmiddels hebben Directie en Raad van Commissarissen besloten om thans geen interim-dividend uit te keren. Het bestuur is van mening dat het aanhouden van de huidige liquiditeiten in het belang van de onderneming is omdat het haar kansen tot het creëren van waarde met de beursnotering kan vergroten.

Holding en bestuurskosten
De per september benoemde nieuwe Raad van Commissarissen en de Directie hebben zich actief bezig gehouden met het zo snel mogelijk verminderen en voorkomen van onnodig lang doorlopen van de structurele kosten en hebben bovendien de bezoldiging van de Raad van Commissarissen opnieuw verder naar beneden bijgesteld.

Ontwikkeling kaspositie
Op 31 december 2011 bedroeg de kaspositie van Fornix € 5,1 miljoen. Na afwikkeling van alle bestaande vorderingen en lopende verplichtingen per ultimo 2011 zal de kaspositie circa € 4,5 miljoen bedragen. Dit betekent een kaswaarde per aandeel van circa € 0,58, gebaseerd op het totale aantal uitstaande aandelen van Fornix van 8.047.688 minus de 316.000 aandelen die de onderneming in eigen bezit heeft.

Aandeelhoudersstructuur
Op 16 januari 2012 heeft Value8 het volgende bekend gemaakt (ontleend aan persbericht van Value8):

”” Value8 NV heeft het bestuur en de Raad van Commissarissen van Fornix op de hoogte gesteld van een voorgenomen bod op alle uitstaande aandelen Fornix BioSciences N.V.. Value8 is voornemens een bod uit te brengen ter hoogte van € 0,60 per aandeel Fornix, te betalen in 7% cumulatief financieringspreferente aandelen Value8. Deze cumprefs zijn sinds 6 januari 2012 beursgenoteerd. Value8 houdt thans 29 procent van de aandelen Fornix. Het bod van € 0,60 per aandeel waardeert Fornix op € 4,8 miljoen¹).

Belangrijkste motief voor het bod is de intentie van Value8 om een actieve bijdrage te leveren aan het proces dat moet leiden tot hernieuwde activiteiten in Fornix.

Value8 heeft niet het voornemen om de notering van Fornix te beëindigen. Value8 ondersteunt het ingezette beleid van het bestuur en de Raad van Commissarissen om het kostenniveau te verlagen en te zoeken naar nieuwe activiteiten die waarde kunnen creëren voor de aandeelhouders van Fornix ””.

Directie en Raad van Commissarissen wachten een definitief (goedgekeurd) biedingsbericht af en zullen alsdan aandeelhouders in de gelegenheid stellen het bod te bespreken.
¹) gebaseerd op het totale aantal uitstaande aandelen van 8.047.688



Agenda
Dit persbericht is gebaseerd op voorlopige cijfers en gegevens over het boekjaar 2011. De definitieve door de accountant gecontroleerde resultaten over 2011, inclusief de winst- en verliesrekening, de balans en overige financiële informatie, zullen op 13 maart 2012 voorbeurs bekend worden gemaakt. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal (in tegenstelling tot eerdere berichtgeving) op 26 april 2012 in Lelystad worden gehouden.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL