Koninklijke Brill begint het jaar minder voortvarend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/04/2012 17:39
Anders dan in 2011 is Brill het jaar met een wat lagere omzet begonnen. Hieraan liggen vooral faseverschillen ten grondslag. Bovendien wordt de omzet van een zevental eerder dit jaar verkochte tijdschriften in de natuurwetenschappen gemist en vallen de verkopen van boeken in de VS enigszins tegen door toegenomen handelsretouren. Gemeten aan de abonnementsverlengingen zal de tijdschriftenomzet gaandeweg bijtrekken en ook worden geen problemen verwacht bij het uitbrengen van het aantal geplande boektitels. De verkopen van
elektronische edities vertonen een voortgezette groei. Het is echter nog te vroeg concrete verwachtingen voor de jaaromzet uit te spreken.
Voor wat betreft de bedrijfskosten zijn geen bijzonderheden te melden. De loonkosten geven een stijging te zien, maar een belangrijk deel daarvan is direct toe te schrijven aan de investeringen in nieuwe uitgeefprogramma’s.
Zoals eerder gemeld zal de verkoop van de zeven tijdschriften naar verwachting een netto boekwinst van ca. € 3 miljoen opleveren. Naast de investering in eigen groei wordt ook groei door acquisitie nagestreefd; de ontvangen verkoopprijs versterkt de ruime kas die beschikbaar is voor overnames. Rond 1 mei a.s. wordt de aankoop verwacht van de Foreign Law Guide (Berkeley, Californië, VS). Deze elektronische databank wordt gekocht van de stichters en eigenaars die als raadgevende redacteuren bij de uitgave betrokken zullen blijven.
Samen met de in 2011 gerealiseerde overname van het Journal of World Investment & Trade wordt door deze acquisitie bijna 50% van de omzet die met de bovengenoemde verkoop van tijdschriften was gemoeid vervangen.
De twee nieuwe uitgaven passen geheel in de door Brill beoogde strategische oriëntatie op de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en het internationaal recht. Het zijn beide vooruitbetaalde
uitgaven met een aantrekkelijke marge.
De investeringsprojecten in de eigen letterfamilie “The Brill” en in twee nieuwe elektronische uitgeefplatforms zijn nagenoeg afgerond en binnen begroting gebleven. Vanuit Singapore wordt in samenwerking met een lokale
partner gedetailleerde marktinformatie verzameld met betrekking tot een aantal belangrijke universiteiten en bibliotheken in Azië. Deze samenwerking is vooralsnog voor twee jaar aangegaan en past in het beleid de eigen activiteiten in Azië te versterken.
Voor de verwerving van content blijft het uitgeefklimaat gunstig voor een gespecialiseerd, maar tevens goed gespreid bedrijf als Brill. Ook dit jaar worden weer belangrijke uitgeefcontracten aan Brill gegund. De database met historische Art Sales Catalogues wordt uitgebreid met exemplaren uit de Frick Collection in New York. Brill zal in samenwerking met een aantal nationale bibliotheken een databank voor Book History nieuw leven inblazen en met een aantal buitenlandse archieven wordt onderhandeld over bronnenuitgaven op het gebied van Azië studies, contemporaine en maritieme geschiedenis. Eerder deze maand werd aan Brill de prestigieuze Sheikh Zayed Award voor beste uitgever op het gebied van Arabische en Islam Studies toegekend. Het aan de prijs verbonden bedrag zal worden besteed aan aanmoedigingsprijzen voor jonge auteurs en aan software waarmee auteurs hun publicaties kunnen verweven met andere uitgaven van Brill.

Op 2 april jl. is het jaarverslag op de corporate website gepubliceerd (www.brill.nl/corporate/reports). Rond 1 mei
a.s. zal de Engelstalige brochure Brill in 2011 zowel in druk als op de website verschijnen. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal plaatsvinden op 15 mei a.s. ten kantore van de vennootschap. Het dividendvoorstel bedraagt € 1,05, geheel in contanten te voldoen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL