Kon. Brill, Bij wijze van tussentijdse verklaring maakt Koninklijke Brill NV bekend dat de omzet in het eerste kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/04/2010 17:38
Leiden, 15 april 2010
Bij wijze van tussentijdse verklaring maakt Koninklijke Brill NV bekend dat de omzet in het eerste kwartaal 2010 een lichte daling ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 heeft laten zien. In die periode hebben twee grote eenmalige orders voor databanken de omzet gunstig beïnvloed. De omzet boeken hield het eerste kwartaal 2010 goed stand. De verkoop van tijdschriftabonnementen liet enige stagnatie zien. Eerder was al gemeld dat de abonnementsverlengingen voor 2010 een indicatie zouden kunnen geven van de naijleffecten van de globale crisis; uitstel van verlengingen en opzeggingen bij bibliotheken komen daarom niet geheel als een verrassing. Om dezelfde reden ligt ook de verkoop van grote databanken en bronnencollecties op een iets lager peil. Het blijft uiterst lastig een helder beeld te krijgen van de koopkrachtontwikkeling van bibliotheken in de grootste markten; hier en daar is nog sprake van een geringe groei van het aankoopbudget, maar berichten van dalingen tot ca 15% zijn niet zeldzaam.
Door het wegvallen van de twee zeer winstgevende databankverkopen begin 2009 is de brutomarge iets gedaald. Het vorig voorjaar ingezette bezuinigingsprogramma levert de beoogde besparingen op. Ook het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen heeft een daling van de loonkosten veroorzaakt. Per saldo is het eerste kwartaal met een iets lager resultaat afgesloten dan in 2009. Bij alle uitgeefkernen ligt de productontwikkeling op schema en alle bijzondere projecten die vorig jaar zijn gestart in het kader van de versnelling en stroomlijning van de elektronische uitgeefpraktijk zijn afgerond.
Zoals eerder aangekondigd zijn per 1 april j.l. de activiteiten van de op Azië Studies gerichte uitgeverij Global Oriental in het Verenigd Koninkrijk overgenomen.
Gezien het onduidelijke beeld van de te verwachten bibliotheekbestedingen onthoudt de onderneming zich op dit moment nog van een concrete outlook. Wel is er vertrouwen in het kunnen behalen van winst over 2010.
Het Nederlandstalige jaarverslag 2009 en de jaarrekening 2009 zullen op 22 april nabeurs op de website van Brill worden gepubliceerd (www.brill.nl).
Op 22 april zal ook de brochure Brill in 2009 op de website worden geplaatst en daags daarop in druk verschijnen.
De Directie



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL