Batenburg voorlopige halfjaarcijfers

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/08/2012 08:41
Batenburg Techniek verwacht minimaal EUR 2,5 miljoen nettowinst in 2012 na een
moeizaam eerste halfjaar.
Bij een gering hogere omzet is het resultaat van Batenburg Techniek na een moeizaam eerste halfjaar van 2012 nog fors lager dan een jaar geleden. De omzet in het eerste halfjaar bedraagt op basis van de voorlopige cijfers EUR 78,0 miljoen (2011: EUR 75,7 miljoen) en de nettowinst komt uit op EUR 0,4 miljoen (2011: EUR 2,0 miljoen).
De Installatiegroep heeft het eerste halfjaar met verlies afgesloten door een
achterblijvende bezetting en aanhoudende prijsdruk in de utiliteitsmarkt. Vanaf juni zien we de bezetting hier verbeteren en ligt de werkvoorraad van de Installatiegroep ruim boven het niveau aan het begin van 2012. Het resultaat van de Handelsgroep is enigszins achtergebleven bij vorig jaar. Hier speelt in de vergelijkende cijfers een goed eerste kwartaal van 2011 een rol en dit jaar een afvlakkende vraag vanaf mei naar de zomer 2012. De orderpositie van de handelsondernemingen is hoger dan bij aanvang van 2012.
Het resultaat in de eerste helft van dit jaar is voorts negatief beïnvloed doordat in de installatiebedrijven op onderdelen kostenbesparende maatregelen zijn genomen om het structurele kostenniveau verder te verlagen. Het effect hiervan op het bedrijfsresultaat bedraagt EUR 0,4 miljoen.
De utiliteitsbouwgerichte installatiebedrijven zijn voor de komende maanden beter bezet dan in de eerste helft van dit jaar. Met een betere bezetting en goede projectbeheersing kan het resultaat zich in de komende maanden herstellen bij deze onderdelen. Wijverwachten dat de winstontwikkeling bij de industriegerichte installatiebedrijven enhandelsondernemingen zich op positieve wijze zal blijven ontwikkelen. Met de huidigeinzichten wordt verwacht dat het nettoresultaat over heel 2012 uitkomt tussen EUR 2,5 en
EUR 3,0 miljoen (2011: EUR 3,0 miljoen).
Verdere informatie over de gang van zaken in het eerste halfjaar volgt bij het
halfjaarbericht dat op 29 augustus a.s. nabeurs wordt gepubliceerd.
Rotterdam, 13 augustus 2012
Batenburg Techniek



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL