Batenburg trading update 1e kwartaal 2012.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/05/2012 18:45
Algemeen
Batenburg Techniek heeft in het eerste kwartaal van 2012 een vergelijkbare omzet gerealiseerd als in het eerste kwartaal van 2011. Uitgesplitst naar de segmenten Installatie en Handel is sprake van een gering hogere omzet bij de installatiebedrijven en een licht lagere omzet bij de handelsondernemingen. De nettowinst bevindt zich op een veel lager niveau dan in het voorgaande jaar. Enerzijds was in het eerste kwartaal van 2011 nog sprake van goede marktomstandigheden en een positief sentiment, anderzijds staan de marges nu stevig onder druk. Dit geldt vooral in de utiliteitsbouw waar een zestal installatiebedrijven actief is.

Installatietechniek
De in de utiliteitsbouw actieve installatiebedrijven zijn het jaar moeizaam gestart. Door minder aanbod van projecten staan de prijzen in deze markt sterk onder druk. Voorts vallen de uitvoeringsresultaten tegen door vaak korte opstarttijden, het regelmatig doorschuiven van projecten in de tijd, continuïteitsproblemen bij bouwpartners en een wisselende bezetting in de eerste maanden van 2012. In de industrie is de gang van zaken aanmerkelijk beter. Ook hier moeten projecten regelmatig in aanbestedingen worden verworven, maar is onderscheidend vermogen en de klantrelatie vaker aan de orde bij het verwerven van opdrachten. De werkvoorraad van de installatiebedrijven ligt op een hoger niveau dan bij aanvang van het jaar en dan eind eerste kwartaal 2011.

Technische handel
De omzet van de handelsondernemingen is licht lager dan vorig jaar. In het algemeen blijft de vraag wat achter bij vorig jaar. De terughoudendheid bij klanten is niet aan specifieke deelmarkten toerekenbaar. De orderpositie van de Handelsgroep is lager dan einde eerste kwartaal van 2011, maar is wel toegenomen ten opzichte van de positie bij aanvang van 2012. Wel is zichtbaar dat de orderingang in het eerste deel van het tweede kwartaal terugloopt.

Financiële positie
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 27 april jl. is het dividend over 2011 vastgesteld op € 1,00 per aandeel. De totale dividenduitkering van € 2,4 miljoen heeft inmiddels plaatsgevonden. De solvabiliteit is onverminderd goed.
Rotterdam, 14 mei 2012



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL