ARCADIS WERKT MEE AAN REALISATIE GROOTSTE ZONNEPARK IN NEDERLAND

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/04/2012 07:34
Advies- en ingenieursbureau ARCADIS heeft van XL Businesspark Twente opdracht gekregen voor het organiseren van een aanbestedingsprocedure, inclusief contractbegeleiding voor een 23 hectare groot zonne-energiepark op XL Bedrijvenpark Twente in Almelo. Het gaat om het grootste zonnepark in Nederland. Met de aanleg van het zonnepark wordt het duurzame imago van het bedrijvenpark versterkt. De investeerder in zonne-energie betaalt een vergoeding voor de grond. Afgesproken is geen financiële details te publiceren, aldus ARCADIS dinsdag.

Door toenemende technologische ontwikkelingen nemen de kosten voor het produceren van zonne-energie de komende jaren aanzienlijk af. Daarmee worden deze gelijk aan de traditionele grijze stroom. ARCADIS heeft in een voortraject op eigen initiatief de haalbaarheid van dit innovatieve project onderzocht. Verschillende potentiele investeerders in zonne-energie zijn geïnteresseerd. Op basis hiervan en de kennis op het gebied van duurzame bedrijventerreinen, duurzame energie en aanbestedingsexpertise heeft de opdrachtgever besloten met ARCADIS in zee te gaan. Het maximum areaal is 23 hectare met een maximum vermogen van 17 mega wattpiek. Dat levert maximaal 14.620 mega watt uur per jaar op met een reductie van 6360 ton CO2 per jaar.

De aanbesteding loopt van 17 april 2012 tot 12 december 2012. Na de contractfase hebben de partijen de hoop dat de eerste spade in de tweede helft van volgend jaar de grond in gaat. Vervolgens blijft het zonnepark hier maximaal twintig jaar operationeel.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL