CONTRACTVERBREDING VOOR ARCADIS BIJ HSL TOURS-BORDEAUX

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/01/2012 08:29
Amsterdam, 16 januari 2012, ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekend gemaakt dat de onderneming ontwerpdiensten gaat leveren voor een reeks van design-build projecten in het kader van de aanleg van de hogesnelheidslijn (HSL) Tours-Bordeaux in Frankrijk. Ook zal ARCADIS voor het traject een groot aantal brugconstructies ontwerpen. Met deze additionele werkzaamheden is de contractwaarde voor ARCADIS - dat al vanaf de eerste ontwerpen bij dit project is betrokken - verhoogd tot bijna €25 miljoen.

Het concessiebedrijf LISEA (eigendom van Vinci groep) realiseert momenteel voor haar opdrachtgever Réseau Ferré de France (RFF) het grootste HSL-project ooit in Europa. Met het gehele project is een investeringssom gemoeid van € 7,8 miljard, waarvan € 6,2 miljard wordt besteed aan infrastructurele werken en spoorwegmaterieel. Met een lengte van 300 km zal het nieuwe HSL-traject 400 bruggen omvatten en 17 spoorwegverbindingen. De reistijd tussen Parijs en Bordeaux wordt straks twee uur en vijf minuten.

ARCADIS stuurt het team van ontwerpers aan die de werkzaamheden gaan uitvoeren. ARCADIS zal dus de coördinatie ter hand zal nemen van het gehele infrastructurele ontwerp voor twee van de vijftien segmenten van de lijn, waaronder een railtraject van 40 km. Ook zal ARCADIS het ontwerp managen van zeven betonnen bruggen, inclusief administratieve afhandeling, geotechnisch onderzoek en goedkeuring van de definitieve ontwerpen. Van het SGI (Infrastructure Contracters Consortium) heeft ARCADIS daarnaast opdracht gekregen voor het ontwerp en supervisie van meer dan 250 bruggen, advisering rond grond- en civiele werkzaamheden, herstelwerk voor toegangsroutes en hydraulisch en milieutechnisch werk. ARCADIS ontwerpt ook twee spoorwegverbindingen met een totale lengte van 60 km.

Harrie Noy, CEO van ARCADIS: "Deze belangrijke volgende fase van een van de grootste Europese infrastructuurprojecten onderstreept het belang dat centrale overheden hechten aan de economische bijdrage van de ontwikkeling van infrastructuur. Het is ook bemoedigend om te zien dat deze publiek-private samenwerkingsprojecten steeds meer interesse krijgen van beleggers, voor overheden een alternatieve financieringsbron bieden en op lange termijn een aantrekkelijke en zekere belegging voor investeerders vormen."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL