ARCADIS RESULTATEN SOLIDE, IN LIJN MET RECENTE TRADING UPDATE

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/11/2011 07:43
· Autonome omzetgroei blijft in derde kwartaal met 3% op goed niveau
· Amerikaanse milieumarkt, Zuid-Amerika en Azië belangrijkste groeimarkten
· Omzet daalt 3% door valuta-effecten en desinvesteringen
· Netto operationele winst 5% lager door valuta-effecten en projectverliezen in Polen
· Herstel van onderliggende EBITA marge op niveau doelstelling van 10%
· Netto operationele winst heel 2011 naar verwachting ongeveer op het niveau van 2010

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft over het derde kwartaal 2011 resultaten bekend gemaakt die in lijn liggen met de op 17 oktober jl. gepubliceerde trading update in verband met de overname van EC Harris. Door valuta-effecten en desinvesteringen daalde de omzet met 3% naar € 485 miljoen. De autonome groei bedroeg 3% en kwam vooral uit de Amerikaanse milieumarkt, Zuid-Amerika en Azië. Minder overheidsbestedingen zorgden in Nederland, België en vooral in Polen voor een daling van activiteiten. Ondanks druk op marges vooral in de publieke sector, herstelde de onderliggende marge naar het niveau van de doelstelling van 10%. De netto operationele winst daalde 5% naar € 18,2 miljoen. Dit kwam door valuta-effecten en verliezen in Polen door het stoppen van wegenprojecten.

In de eerste negen maanden was de omzet € 1.441 miljoen, iets lager dan vorig jaar. De autonome groei bedroeg 3%. De netto operationele winst steeg 1% naar € 55,2 miljoen.

Medio oktober werd de overname aangekondigd van EC Harris, een internationaal consultancy bedrijf, met hoofdkantoor in Londen, dat hoogwaardige advies- en management-diensten levert voor gebouwen, bedrijfsfaciliteiten en infrastructurele voorzieningen. EC Harris heeft een jaaromzet van circa € 290 miljoen en 2.600 werknemers. De overname wordt mede gefinancierd door uitgifte aan de verkopende partners van 3 miljoen ARCADIS aandelen. Afronding van de overname wordt begin november verwacht.

Bestuursvoorzitter Harrie Noy zei: “Dankzij onze geografische spreiding blijft de autonome groei op een goed niveau. Vooral in opkomende markten, zoals Brazilië, Chili en China groeien we sterk, terwijl we ook erg succesvol zijn in de Amerikaanse milieumarkt. De overheidsbezuinigingen in Europa en de VS spelen ons weliswaar parten, maar we profiteren van aantrekkende bestedingen van bedrijven, ook in Europa. Met EC Harris krijgen we wereldwijd een leidende positie in projectmanagement en gerelateerde diensten hoog in de waardeketen, een veel steviger voet aan de grond in Azië en het Midden-Oosten en een sterke positie in de UK, essentieel voor dienstverlening aan multinationale klanten. Kortom, dit is strategisch een belangrijke stap voor ARCADIS die ons nog beter positioneert voor groei.”




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL