Trading update AND International Publishers NV

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/05/2012 07:35
Rotterdam, 14 mei 2012 - AND International Publishers NV heeft over de eerste vier maanden van 2012 een hogere omzet en een positief resultaat gerealiseerd.

De eerste vier maanden van 2012 zijn positief verlopen. Dankzij de doorgevoerde kostenbesparingen is het kostenniveau in 2012 substantieel verlaagd ten opzichte van 2011. Bovendien is er eind maart een contract afgesloten dat een belangrijke bijdrage aan de omzet heeft geleverd. Dit heeft ertoe geleid dat het in 2011 geleden verlies is omgebogen naar een situatie van winstgevendheid.

Gang van zaken
Eind maart is een contract afgesloten met het Russische Navitel uit Moskou. Het betreft de levering en het onderhoud van navigatiekaarten voor West-Europa. Dit contract levert een belangrijke bijdrage aan de omzet in 2012 waardoor de omzet over heel 2012 fors zal stijgen.

De in 2011 in gang gezette strategische heroriƫntatie is begin april afgerond. De met partijen gevoerde gesprekken en scenario's die daarbij tegen het licht zijn gehouden bieden geen meerwaarde voor de aandeelhouders. Continuering van de huidige focus op verkoop van alleen de kaart is echter te eenzijdig om op termijn weer groei te kunnen realiseren. Het aanbieden van diensten in combinatie met de eigen kaart en data biedt echter wel groeimogelijkheden. Door het aanbieden van kaarten als maatoplossingen aan klanten neemt de waarde van AND's producten toe. De inhoud en waarde van AND's eigen kaarten wordt door de binnen deze maatwerkprojecten verkregen data verder verhoogd. De hiermee verrijkte database, in combinatie met de vaak branche- en sectorspecifieke maatwerkoplossingen, geven AND de hefboom voor verdere groei. Om die reden zet AND dan ook in op een strategie waarbij de eigen kaart in combinatie met daarbij passende diensten aan de markt zal worden aangeboden.

Maarten Oldenhof, de huidige CEO van AND International Publishers NV, heeft te kennen gegeven zijn functie als bestuurder per 15 mei 2012 neer te leggen. Maarten is bijna 10 jaar als bestuurder met AND verbonden geweest. Op de aandeelhoudersvergadering van 15 mei 2012 zal een nieuwe bestuurder benoemd worden. De heer H.F. van der Linde wordt door de Raad van Commissarissen voorgedragen als nieuwe bestuurder van AND International Publishers NV. Hugo van der Linde is sinds 2006 werkzaam bij AND en was als COO verantwoordelijk voor de operationele activiteiten. Sinds 1 oktober 2011 is hij benoemd als bestuurder van AND Products BV.

Naast de benoeming van een nieuwe bestuurder heeft de Raad van Commissarissen besloten de Raad van Commissarissen uit te breiden met een nieuwe commissaris. De totale Raad van Commissarissen zal dan bestaan uit drie leden. Op de aandeelhoudersvergadering zal worden voorgesteld de heer M. Douma te benoemen als commissaris. Maarten Douma is op dit moment werkzaam als Investment Director bij de Indofin Group. De Indofin Group is een belangrijke aandeelhouder en houdt middels Parkland NV een belang in AND.

Vooruitzichten voor 2012
De economische omstandigheden, marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten zijn in hoge mate onzeker. Ook zal de nieuwe koers ten aanzien van het aanbieden van maatwerkoplossingen zich nog verder moeten bewijzen.
Het eind maart afgesloten contract zal een forse omzetstijging in 2012 met zich mee brengen. In combinatie met de uitgevoerde reorganisatie en doorgevoerde kostenbesparingen zal er in 2012 winst gerealiseerd worden.

Strategie
AND is de enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt voor het aanbieden van digitale kaarten voor locatie gebaseerde diensten. Dit biedt nog steeds kansen en AND zal dan ook haar bestaande kaarten nog effectiever verbeteren en updaten. Daarnaast zet AND in op het verhogen van haar toegevoegde waarde door haar kaarten en data als maatwerkdiensten aan te bieden. Hiermee zal haar verrijkte database, in combinatie met de vaak branche- en sectorspecifieke maatwerkoplossingen, als hefboom voor verdere groei van AND dienen te fungeren.

AVA
De algemene vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op dinsdag 15 mei 2012 in Rotterdam. Op deze vergadering zullen een nieuwe bestuurder en nieuwe commissaris benoemd worden.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL