AND verlaagt kostenbasis in 2010, licht verlies in eerste kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/05/2010 07:59
Navigatie via iPhone inmiddels meer dan 50.000 maal verkocht
Rotterdam, 18 mei 2010 - Ontwikkelaar van digitale kaarten AND International Publishers N.V. heeft over de eerste vier maanden van 2010 een lagere omzet en een gering verlies gerealiseerd. Vandaag maakt AND verder bekend dat het de kostenbasis in 2010 zal verlagen. De onderneming verwacht dat de personeelskosten dit jaar beduidend lager zullen liggen dan de € 5,1 miljoen in 2009.

De omzet is in de eerste vier maanden van 2010 gedaald bij een gering negatief resultaat. Gezien de resultaatontwikkeling over de eerste vier maanden en het feit dat een groot aantal West-Europese landen is opgeleverd heeft de onderneming besloten de kostenbasis voor 2010 te verlagen.

Vorig jaar schroefde AND de investeringen in de ontwikkeling van nieuwe digitale kaarten nog op om versneld dekking voor geheel West-Europa te realiseren. Nu een groot aantal landen gereed is en andere landen in de eindfase van de ontwikkeling zitten kan AND de investeringen weer terugbrengen.

Zoals eerder aangekondigd bleven inkomsten uit de vorig jaar aangekondigde licentieovereenkomst met een grote Amerikaanse partij voor het gebruik van de kaarten van West-Europa uit. Diverse grote marktpartijen zijn namelijk zeer voorzichtig met het nemen van beslissingen door de grote mate van onzekerheid van marktontwikkelingen en met name de invloed daarvan op de verdienmodellen. AND praat met diverse grote marktpartijen, maar is afhankelijk van de besluitvorming bij deze partijen en hun lange goedkeuringsprocedures.

AND heeft hierop gereageerd door andere commerciële wegen te bewandelen, zoals de alliantie met het Engelse Navmii voor navigatie op de iPhone. Inmiddels is deze mobiele app in zeven landen beschikbaar en al ruim 50.000 maal gedownload via de iTunes store.

AND introduceerde navigatie via de iPhone samen met het Engelse Navmii voor de doorbraakprijs van € 3,99 per land. De app bereikte binnen enkele dagen na lancering de nummer 1 positie voor navigatie in België, Frankrijk, Nederland en Spanje. De applicatie is verkrijgbaar onder het Navmii GPS Live merk en maakt turn-by-turn navigatie beschikbaar voor Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje, België, Zwitserland en Luxemburg. Binnen enkele welen zullen ook Zweden en Denemarken beschikbaar zijn via iTunes. Voor het einde van 2010 is mobiele navigatie voor heel West-Europa voorzien.

Chief Executive Officer Maarten Oldenhof spreekt van een uitdagende start van 2010. "Wij zien kansen voor ons in de sterk groeiende markt voor smartphones. Het succes van de samenwerking met Navmii bewijst dat we daar sterk op in spelen en we zijn in gesprek met andere partijen over samenwerking. Inmiddels heeft ruim 80% van de verkochte smartphones een GPS antenne. Daarnaast is in tegenstelling tot de 'traditionele' telefoons het aantal verkochte smartphones sterk gegroeid. Voor ons is dat goed nieuws, want dit betekent dat elke smartphone zal worden uitgerust met een kaart. Hierdoor is er een massamarkt aan het ontstaan voor navigatie en locatiegebaseerde diensten."

Vooruitzichten voor 2010
De economische omstandigheden, onzekere marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten zijn in hoge mate onzeker. De resultaatontwikkeling in 2010 zal onder andere afhankelijk zijn van de sterkte van het economisch herstel en de ontwikkelingen in de markt voor navigatie en location based services. AND is daarom niet in staat om een verwachting uit te spreken voor de resultaten over geheel 2010.

Strategie
AND richt zich op haar strategie om als enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt op lange termijn waarde te creëren middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt. Daarnaast onderzoekt AND de mogelijkheid om samen te werken met andere partijen teneinde de gehele wereld in kaart te brengen. De onderneming is inmiddels aan samenwerking aangegaan met EMG uit China en Orion uit Dubai. Onder de naam Global Digital Mapping Alliance wordt gezamenlijk onderzocht of deze plannen haalbaar zijn.


AND aandeelhoudersvergadering keurt alle voorstellen goed

Rotterdam, 18 mei 2010 - De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van AND International Publishers N.V. heeft vandaag alle voorstellen van de Raad van Bestuur goedgekeurd.

De jaarrekening over 2009 is door de vergadering vastgesteld en aan de bestuurders en commissarissen van de vennootschap is decharge verleend.

Tijdens de vergadering is ook het voorstel tot statutenwijziging aangenomen. Hierin is onder andere opgenomen dat het maatschappelijk kapitaal wordt verminderd door afstempeling van de aandelen. De nominale waarde van het aandeel zal worden verminderd van € 5,- naar € 0,75 per aandeel, zonder terugbetaling.

Na afstempeling van het aandelenkapitaal zal het voor de vennootschap onder bepaalde omstandigheden eerder mogelijk zijn om nieuwe aandelen uit te geven en om tot uitkering van dividend over te gaan, omdat het eigen vermogen sneller boven het geplaatst kapitaal en de wettelijke en statutaire reserves uit zal stijgen.

Het besluit tot statutenwijziging zal op korte termijn worden gedeponeerd bij het handelsregister, waarbij een bezwaartermijn van twee maanden van toepassing is. Onder voorbehoud dat geen bezwaar wordt aangetekend zal de akte tot wijziging van de statuten na genoemde bezwaartermijn worden gepasseerd. De ingangsdatum waarop de aandelen met de nieuwe nominale waarde worden genoteerd op Euronext Amsterdam zal nader bekend worden gemaakt. Het aantal genoteerde aandelen alsmede de ISIN code van het aandeel AND blijven ongewijzigd.







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL