Ordina en Inter Access brengen innovatie naar Dichterbij

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/09/2012 08:40
Stichting Dichterbij heeft de combinatie Ordina / Inter Access gekozen voor de uitbesteding van haar volledige ICT-omgeving, inclusief infrastructuur, applicaties en werkplekken. Dichterbij wil met deze uitbesteding de stap zetten naar een geïntegreerde, innovatieve ICT-omgeving die het bieden van de best mogelijke zorg aan Dichterbij-cliënten mogelijk maakt. Nu en in de toekomst. De opdracht heeft een minimale looptijd van 5 jaar en 7 maanden, met twee keer een optie tot verlenging van 1 jaar. Ordina is als Service Integrator, samen met Inter Access, geselecteerd als innovatiepartners van Dichterbij.

De eerste stap naar een nieuwe innovatieve ICT-omgeving is de implementatie van een geïntegreerde werkplekoplossing, die volledig inspeelt op het ambulante karakter van de gezondheidszorg van Dichterbij onder de noemer 'WerkPlek 2.0'. Hiermee verkrijgt Dichterbij een technische efficiënte, schaalbare, laagdrempelige en veilige werkplek en hosting oplossing waarmee de medewerkers van Dichterbij in staat zijn op elk moment, op elke plaats en met elk apparaat op een veilige manier toegang te krijgen tot hun informatie en daarmee hun cliënten centraal te kunnen stellen.

Marco Arts, manager ICT van Dichterbij, over deze keuze: "ICT is geen doel maar een middel om onze medewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Of dit nu op kantoor, in een woning of op locatie is, het dient gewoon als water uit de kraan beschikbaar te zijn. WerkPlek 2.0 is de geïntegreerde werkplekoplossing waarmee Dichterbij een inhaalslag maakt in gevraagde functionaliteit én dienstverlening. Daar blijft het niet bij: met Ordina/Inter Access als partners zetten we een stevig platform neer waarop we blijven innoveren!"

Na afronding van de implementatie zijn de 5.000 medewerkers van Dichterbij in staat om plaats-, tijd- en apparaatonafhankelijk hun werk zelf zo optimaal mogelijk te organiseren: of het nu gaat om veilige toegang tot cliëntinformatie, online samenwerking in de zorgketen, actieve kennisdeling of multimedia-communicatie met de omgeving. Het uiteindelijk doel blijft: uitstekende zorg voor de cliënten van Dichterbij.

"Dichterbij ziet ICT duidelijk als mogelijke enabler van hun dienstverlening: door innovatieve oplossingen slim in te zetten, kunnen de medewerkers van Dichterbij nog efficiënter werken en nog betere zorg bieden aan cliënten", aldus Barend de Zoete, Directeur Professional Services & Projects van Ordina. "Hiervoor zocht Dichterbij een echte innovatiepartner met kennis van de zorgmarkt, die meedenkt over de dienstverlening en hoe ICT, nu en in de toekomst, daar het beste aan kan bijdragen. ICT moet als 'water uit de kraan', altijd beschikbaar en makkelijk toegankelijk zijn. De invoering van WerkPlek 2.0 en de bijbehorende infrastructuur zorgt ervoor dat medewerkers van Dichterbij straks tijds-, plaats- en deviceonafhankelijk kunnen werken. En dit is pas de eerste stap naar een daadwerkelijk innovatieve, bedrijfsondersteunende ICT voor Dichterbij. Onze visie en die van Dichterbij is dat ICT niet langer beperkend, maar juist stimulerend werkt voor de best mogelijke dienstverlening aan haar cliënten."

"In dit samenwerkingsverband bundelen Ordina en Inter Access op optimale wijze hun krachten. Beide organisaties hebben een focus op het Zorgdomein. Ordina en Inter Access brengen hun expertise/kennis/ervaring op het gebied van zorg, applicaties en infrastructuren samen. Een slimme verbintenis die waarborgt dat Dichterbij de meest optimale en innovatieve oplossing voor haar infrastructuur en werkplekken krijgt" aldus Bert van Haarlem, commercieel directeur van Inter Access.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL