Imtech: Europese farmaceutische industrie blijft investeren in technologie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/11/2009 07:52
Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft onlangs voor bijna 31 miljoen euro opdracht gekregen voor hightech technische oplossingen van diverse farmaceutische bedrijven in Europa. Imtech ziet dat de Europese farmaceutische industrie structureel blijft investeren in innovatieve technologie.

René van der Bruggen, CEO van Imtech: 'Imtech beschikt over nagenoeg unieke technische competenties op het gebied van luchtbehandeling, cleanroooms, energietechniek, elektrotechniek en instrumentatie. Ook in economische mindere tijden zien we dat de vraag van de farmaceutische industrie in Europa naar dit soort hightech technische oplossingen op niveau blijft. Voor Imtech blijft deze industrie dan ook een belangrijk segment. Ook al omdat hierbij diverse Imtech-bedrijven in toenemende mate samenwerken, waarmee synergie en extra groei wordt gerealiseerd.'

Merck Serono
In opdracht van Merck Serono in het Zwitserse Corsier-sur-Vevey - de belangrijkste biotechnische productielocatie van Merck Serono - verzorgt Imtech (Imtech Deutschland) de hightech technische infrastructuur in de uitbreiding van een biotechnisch onderzoeks- en productiegebouw. Dit gebouw bestaat uit 19 verschillende delen die allen gericht zijn op behandeling van kanker. Imtech verzorgt onder meer de duurzame energietechniek, innovatieve lucht- en klimaattechnologie, gespecialiseerde cleanroom-oplossingen en een extreem efficiënt warmterugwinningsysteem die 70% van de geproduceerde 315.000 m³ lucht per uur opnieuw gebruikt voor verwarming van het gebouw en ondersteuning van primaire biotechnische productieprocessen. Hierbij worden hightech warmtepompen gebruikt in combinatie met onder meer verdampingstechnologie, perslucht, watergekoelde compressoren, absorptiedrogers en redundante koeling. Met 4.400 hardware en 8.000 software meet- en regelmodules worden alle technische voorzieningen met elkaar geïntegreerd tot een goedwerkende totaaloplossing.

GlaxoSmithKline Biologicals
In opdracht GlaxoSmithKline Biologicals voor vestigingen in Saint-Amand-les-Eaux en Notre-Dame-de-Bondeville in Frankrijk, in Wavre in België en in Singapore verzorgt Imtech (Imtech Deutschland) innovatieve luchtbehandeling in specifieke farmaceutische isolatoren, die worden gebruikt om geconditioneerde lucht (met de optimale luchtvochtigheid, druk en temperatuur passend bij de primaire processen van GlaxoSmithKline Biologicals) in te zetten bij de sterilisatie van delen van het productieproces.

Wyeth Medica en Millipore
In opdracht van de door Pfizer overgenomen farmaceutische onderneming Wyeth Medica Ireland verzorgt Imtech (Imtech Deutschland samen met Suir Engineering, de Ierse specialist van Imtech op het gebied van elektrotechniek en instrumentatie) de volledige technologische inrichting van diverse cleanrooms en onderzoekslaboratoria. Interne samenwerking maakt voor de klant een aantrekkelijke totaaloplossing mogelijk. Voor het Ierse Millipore, leverancier van speciale medische producten voor biowetenschappelijk onderzoek en biofarmaceutische productie, verzorgt Imtech (Suir Engineering) alle elektrische oplossingen in een hightech voorziening waarmee moleculen van elkaar kunnen worden gescheiden.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL